Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Βενεζουέλα: Επίθεση Μαδούρο κατά αντιπολίτευσης - «Έχετε αίμα στα χέρια, δεν θα πάρετε την εξουσία»

Πλανήτης

Σφροδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, ο οποίος πιέζεται να παρουσιάσει αποδείξεις για την αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Ο Μαδούρο κατηγόρησε δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης πως έχουν «αίμα στα χέρια τους» και απείλησε ότι θα φυλακιστούν, ενώ ορκίστηκε πως οι αντίπαλοί του δεν θα πάρουν «ποτέ την εξουσία» στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με παρόντες ανταποκριτές του ξένου Τύπου στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο κ. Μαδούρο είπε χαρακτηριστικά «κ. Γκονσάλες Ουρούτια, δείξτε το πρόσωπό σας, βγείτε από την κρυψώνα σας, μην είστε δειλός, κυρία Ματσάδο [...] έχετε αίμα στα χέρια σας».

«Δεν θα καταλάβουν ποτέ την εξουσία (...) Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάνε φυλακή και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», επέμεινε, μιλώντας για απόπειρα «αντεπανάστασης» σε διεθνές επίπεδο, «βίαιης» προσπάθειας αρπαγής της εξουσίας.

Επρόκειτο για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια ο αρχηγός του κράτους με παρόντες ανταποκριτές του ξένου Τύπου.

Κατά τη διάρκειά της κ. Μαδούρο επέσεισε τη Βίβλο, είπε πως έχει την «υποστήριξη του θεού», δήλωσε «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ», καταφέρθηκε εναντίον του αμερικανικού «ιμπεριαλισμού», δυτικών χωρών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν θα τους αφήσουμε να σπείρουν το μίσος, τον διχασμό και τον φασισμό στη Βενεζουέλα», επέμεινε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Φόρτωση άρθρων...