Σφροδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, ο οποίος πιέζεται να παρουσιάσει αποδείξεις για την αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Ο Μαδούρο κατηγόρησε δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης πως έχουν «αίμα στα χέρια τους» και απείλησε ότι θα φυλακιστούν, ενώ ορκίστηκε πως οι αντίπαλοί του δεν θα πάρουν «ποτέ την εξουσία» στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με παρόντες ανταποκριτές του ξένου Τύπου στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο κ. Μαδούρο είπε χαρακτηριστικά «κ. Γκονσάλες Ουρούτια, δείξτε το πρόσωπό σας, βγείτε από την κρυψώνα σας, μην είστε δειλός, κυρία Ματσάδο [...] έχετε αίμα στα χέρια σας».

«Δεν θα καταλάβουν ποτέ την εξουσία (...) Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάνε φυλακή και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», επέμεινε, μιλώντας για απόπειρα «αντεπανάστασης» σε διεθνές επίπεδο, «βίαιης» προσπάθειας αρπαγής της εξουσίας.

Επρόκειτο για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια ο αρχηγός του κράτους με παρόντες ανταποκριτές του ξένου Τύπου.

Κατά τη διάρκειά της κ. Μαδούρο επέσεισε τη Βίβλο, είπε πως έχει την «υποστήριξη του θεού», δήλωσε «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ», καταφέρθηκε εναντίον του αμερικανικού «ιμπεριαλισμού», δυτικών χωρών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν θα τους αφήσουμε να σπείρουν το μίσος, τον διχασμό και τον φασισμό στη Βενεζουέλα», επέμεινε.