Κυριακή
29 Σεπτεμβρίου 2024

Βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες στο Νεπάλ – 100 νεκροί (Videos&Photos)

Πλανήτης

Τεράστιες καταστροφές έχουν προκληθεί στο Νεπάλ από τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων.

Οι Αρχές του Νεπάλ έκλεισαν τα σχολεία για τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές για δύο ημέρες στη χώρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 100 ανθρώπους, ενώ 67 αγνοούνται, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι πλημμύρες είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί η φυσιολογική δραστηριότητα στην κοιλάδα του Κατμαντού, όπου καταγράφηκαν 37 θάνατοι. Στην περιοχή αυτή ζουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και εκεί βρίσκεται και η πρωτεύουσα της χώρας.

Οι Αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν ότι μαθητές και φοιτητές, όπως και οι γονείς τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς πανεπιστημιακά και σχολικά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και χρειάζονται επισκευή.

«Ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές για τρεις ημέρες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Λακσμί Μπαταράι.

Ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας ανέφεραν βροχή έως και 322,2 χιλιοστών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του κύριου ποταμού Μπαγκμάτι του Κατμαντού να ανέβει 2,2 μέτρα ξεπερνώντας τα όρια κινδύνου, σύμφωνα με ειδικούς.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί υπήρχαν κάποιες ενδείξεις εξασθένησης των βροχών σε πολλά μέρη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γκοβίντα Τζα.

«Μπορεί να πέσουν μεμονωμένα βροχές, αλλά είναι απίθανο να σημειωθούν καταρρακτώδεις βροχές», είπε ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή σε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό να φύγουν από τον Λίβανο

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή σήμερα σε ορισμένους υπαλλήλους της αμερικανική πρεσβείας στη Βηρυτό και στα μέλη της οικογένειάς τους να φύγουν από τον Λίβανο καθώς κ...

Παρουσιάστρια λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού κλαίει ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Παρουσιάτρια ειδήσεων του λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού Al-Mayadeen, κλαίει ανακοινώνοντας ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι νεκρός από τους ισραηλινούς βομβαρδισμού...

Φόρτωση άρθρων...