Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Βρετανία: Ακτιβιστές βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου (Video&Photos)

Ακτιβιστές της οργάνωσης «Animal Rising» βανδάλισαν το νέο πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου, στην γκαλερί Philip Mould, στο Λονδίνο. Το μεσημέρι οι δύο ακτιβιστές κόλλησαν αφίσες των Wallace και Gromit που επιτίθενται στην RSPCA πάνω στο πρόσωπο του Βασιλιά της Βρετανίας.

Ο πίνακας ήταν το πρώτο επίσημο πορτραίτο του Καρόλου από τότε που έγινε βασιλιάς και εμπνεύστηκε εν μέρει από την ιστορία του περιβαλλοντικού του έργου. 

Η «Animal Rising» είναι ένα βρετανικό κίνημα ακτιβιστών, με διακηρυγμένο στόχο την κοινωνική αλλαγή υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Υποστηρίζει μάλιστα ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά. Δικαιολογούν τη δράση τους με τον αντίκτυπο της κτηνοτροφίας στην κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση των ειδών και την καταστροφή των οικοσυστημάτων.

Βρετανία: Ακτιβιστές βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Η μία αφίσα πάνω από το πορτραίτο έδειχνε το πρόσωπο του Γουάλας και η άλλη ήταν μια φούσκα λόγου που έγραφε:

«Όχι τυρί, Γκρόμιτ. Κοίτα όλη αυτή τη σκληρότητα στα αγροκτήματα της RSPCA!».

Η οργάνωση Animal Rising καλεί τον βασιλιά Κάρολο να αναστείλει την υποστήριξή του προς τη φιλανθρωπική οργάνωση, της οποίας είναι ο βασιλικός προστάτης, μέχρι να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα Assured Scheme – το οποίο υπάρχει για να προστατεύει τα πρότυπα ευημερίας των ζώων.

Βρετανία: Ακτιβιστές βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Ο Daniel Juniper, ένας από τους εμπλεκόμενους, δήλωσε: «Με τον Βασιλιά Κάρολο να είναι τόσο μεγάλος θαυμαστής του Wallace and Gromit, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να εφιστήσουμε την προσοχή του στις φρικτές σκηνές στα αγροκτήματα RSPCA Assured farms.

Βρετανία: Ακτιβιστές βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Αν και ελπίζουμε ότι αυτό είναι διασκεδαστικό για την Αυτού Μεγαλειότητα, τον καλούμε επίσης να επανεξετάσει σοβαρά αν θέλει να συνδεθεί με τα φρικτά δεινά σε φάρμες που εγκρίνονται από την RSPCA. “Ο Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ευαίσθητος απέναντι στον πόνο των ζώων στις φάρμες του Ηνωμένου Βασιλείου- τώρα είναι η τέλεια στιγμή να κάνει ένα βήμα μπροστά και να καλέσει την RSPCA να εγκαταλείψει το σύστημα Assured και να πει την αλήθεια για την κτηνοτροφία», ανέφερε ο ακτιβιστής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεχείς αντιδράσεις της Τουρκίας για να αποκλειστεί το Famagusta - Τι ισχύει για την Κύπρο

Eάν ισχύει η συμφωνία που ανακοίνωσε ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν, τότε εξαιρείται και η Κύπρος. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τι θα συμβεί στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσει να ...

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποπέμπει τον υπουργό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με το πρώτο σκάνδαλο ηθών στην κυβέρνησή του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε χθες, Παρασκευή (6/9) τον ως τώρα υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμά...

Φόρτωση άρθρων...