Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Βρετανία: Με αντιρατσιστικές διαδηλώσεις απάντησαν χιλιάδες πολίτες στο κύμα βίας από ακροδεξιούς (Video&Photos)

Ομάδες περιφρούρησης συγκεντρώθηκαν σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις την Τετάρτη.

Πλανήτης

Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες Βρετανοί, σε απάντηση των ακροδεξιών διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο τα κέντρα μεταναστών.

Ομάδες περιφρούρησης συγκεντρώθηκαν σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις την Τετάρτη, όπως το βόρειο Λονδίνο, το Νιούκαστλ και το Μπρίστολ, προκειμένου να αποτρέψουν νέες επιθέσεις κατά των κέντρων μετανάστευσης, όταν ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα είχαν απευθύνει κάλεσμα σε διαμαρτυρία με στόχους τα κέντρα επεξεργασίας βίζας, καθώς και τα γραφεία δικηγόρων που ασχολούνται με την μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες, στην Μεγάλη Βρετανία.

«Είμαστε πολλοί, πολλοί περισσότεροι από εσάς» ήταν το κεντρικό σύνθημα των αντι-διαδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να φρενάρουν τους ακροδεξιούς διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων συνελήφθησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετά από βίαιες ταραχές. Μετά τις συμπλοκές των προηγούμενων ημερών, χιλιάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί σε πιθανά σημεία – στόχους, ενώ η παρουσία των δυνάμεων καταστολής είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Το κύμα βίας σε όλη τη Βρετανία πυροδότησαν «πληροφορίες» που κυκλοφόρησαν αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη στην επίθεση σε σεμινάριο χορού αφιερωμένο στην Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ, με θύματα τρία ανήλικα κοριτσάκια στις 29 Ιουλίου, καθώς διαδόθηκε ότι ο ύποπτος ήταν ένας μουσουλμάνος αιτών άσυλο.

Ακολούθησαν πρωτοφανείς εικόνες, τζαμιά και ξενοδοχεία που στεγάζουν αιτούντες άσυλο βρέθηκαν στο στόχαστρο, ενώ δεκάδες εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν. 

Για αυτό το λόγο, εκατοντάδες καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους σε όλη την Αγγλία έκλεισαν με μέτρα προστασίας χθες, ενώ δικηγόροι που είχαν επισημανθεί ως δυνητικοί στόχοι στα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώθηκαν από την Αστυνομία να εργαστούν από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στον Λίβανο

Η επίλεκτη μονάδα «8200» του Ισραήλ φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στο Λίβανο. Μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επιχείρηση που προκάλεσε έκρηξη χιλιάδων βομβητών με...

Φόρτωση άρθρων...