Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Βρετανία: Ακροδεξιά λίστα στόχων με 39 κέντρα υποδοχής μεταναστών - Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί

Πάνω από 35 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σήμερα. Ξένο δάκτυλο μέσω διαδικτύου βλέπει πίσω από τις ταραχές η Κυβέρνηση Στάρμερ.

Πλανήτης

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση σε περιοχές της Βρετανίας. Το χάος έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ στις 29 Ιουλίου.
Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για τις βρετανικές Αρχές, αφού σήμερα αναμένονται δεκάδες συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έπειτα από τη σύντομη ανάπαυλα της χθεσινής νύχτας, που ήταν σχετικά ήρεμη μετά από μια εβδομάδα επεισοδίων, οι Αρχές ετοιμάζονται σήμερα για διαδηλώσεις σε πάνω από 35 τοποθεσίες της χώρας.

Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί, εξειδικευμένοι στη διατήρηση της τάξης, βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτροπα που θα σημειωθούν απόψε και τα επόμενα 24ωρα, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι τοπικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Daily Mail», μηνύματα με ακραία ρατσιστικό περιεχόμενο που αναρτώνται στο Telegram και προτρέπουν σε βία, συνθέτουν μια «λίστα πιθανών στόχων» των ταραχοποιών, οι οποίοι δείχνουν να μην πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση για τους σταματήσει. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι συντάκτες αυτών των μηνυμάτων βάζουν στο στόχαστρο δομές για πρόσφυγες, ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βάσει των πληροφοριών που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπορεί να λάβουν χώρα σήμερα σε 39 περιοχές της χώρας.

Στη λίστα των περιοχών που δημοσιεύει η Daily Mail περιλαμβάνονται και πολλές πόλεις όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια με ξυλοδαρμούς αστυνομικών και λεηλασίες καταστημάτων τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια. Τα επεισόδια ξέσπασαν στο Σάουθπορτ την επομένη της επίθεσης, με φόντο τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που διαψεύστηκαν εν μέρει στη συνέχεια, σχετικά με τη θρησκεία και την καταγωγή του 17χρονου δράστη, Άξελ Ρουντακουμπάνα.

Οι κινητοποιήσεις και τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκατοντάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα στον απόηχο των βίαιων ταραχών των τελευταίων ημερών: λεηλασίες σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, επιθέσεις εναντίον τεμενών, πλιάτσικο σε καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 συλλήψεις, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε περισσότερους από 100 συλληφθέντες. Περισσότερα από 100 άτομα έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για την εβδομάδα ταραχών στη Βρετανία, αφού η βία εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα μετά από παραπληροφόρηση στον απόηχο των μαχαιρώσεων στο Σάουθπορτ.

Μηνύματα μίσους

Η «Daily Mail» δημοσιεύει σήμερα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα σε ομάδες στο Telegram σχετικά με τις διαδηλώσεις και αντανακλούν τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμμετεχόντων στα επεισόδια. «Οι αρ@@@@@ες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή για να κλέψουν, είναι στο αίμα τους» γράφει ένα μήνυμα. Ένα άλλο στοχοποιεί ανοιχτά τον Νικ Λόους, ιδρυτή μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά του εξτρεμισμού. «Αν θέλει κάποιος να φύγει δοξασμένος, ας πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο αυτόν τον άνδρα. Θάνατος στον Νικ Λόους. Όποιος τον σκοτώσει θα γίνει ήρωας», αναφέρει ο διαταραγμένος συντάκτης του μηνύματος, με κάποιον άλλο να απαντά «Εγώ είμαι μέσα. Πώς το κάνω;».

Τα μηνύματα σε αυτά τα group του μίσους περιλαμβάνουν ακόμη συμβουλές προς τους συμμετέχοντες στα επεισόδια ώστε να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τις Αρχές και να κατηγορηθούν για τις πράξεις τους.

Ξένο δάκτυλο μέσω διαδικτύου βλέπει πίσω από τις ταραχές η Κυβέρνηση Στάρμερ

Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ ερευνά τον ρόλο εγκάθετων ξένων κυβερνήσεων στη διάδοση τις παραπληροφόρησης αναφορικά με τις ταραχές στη Βρετανία. 

Η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και το υπουργείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας εξετάζουν το θέμα, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να φρενάρει τα αυτοματοποιημένα μηνύματα στο διαδίκτυο. 

«Σαφώς έχουμε παρατηρήσει τέτοια δραστηριότητα στο Internet, πολλά από τα μηνύματα μπορεί να προωθούνται με την εμπλοκή εγκάθετων ξένων κυβερνήσεων που διαδίδουν την παραπληροφόρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, αρνούμενος πάντως να πει ποια κράτη ενδέχεται να εμπλέκονται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπέρ της θανατικής ποινής ο Τραμπ για μετανάστες που σκοτώνουν Αμερικανούς πολίτες ή αστυνομικούς

Οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές ανοίγουν και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε μετανάστες αν κρίνονται ένοχοι για φόνους υπ...

Ρούτε: Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Το ΝΑΤΟ θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει ενωμένο, δεσμεύτηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε...

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς το Μεξικό εάν δεν σταματήσει την είσοδο των μεταναστών στις ΗΠΑ

Σε νέο μπαράζ αντιμεταναστευτικών δηλώσεων προχώρησε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλώντας από το Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα την παρ...

Φόρτωση άρθρων...