Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Βρετανία: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους και συλλήψεις - Προβληματίζουν οι ακροδεξιές κινητοποιήσεις (Βίντεο)

Πλανήτης

Νέες συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών αλλά και αντιρατσιστικές ξεκίνησαν το μεσημέρι σε διάφορες πόλεις στη Βρετανία με την αστυνομία να κρατάει χωριστά τις δύο πλευρές και να ψάχνει εξονυχιστικά τους συμμετέχοντες. Περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για βίαιη συμπεριφορά και πρόκληση επεισοδίων αυτή την εβδομάδα σε διαδηλώσεις.

Στο Νιούκαστλ τουλάχιστον τρεις ακροδεξιοί διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Ένας άνδρας είχε στην κατοχή του ένα σφυρί, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς πριν του φορέσουν χειροπέδες. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και πολίτες που δηλώνουν αντίθετοι με το παρόν μεταναστευτικό σύστημα που, όπως υποστηρίζουν, απορροφά τεράστια ποσά και φορτίζει τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες εις βάρος των πολιτών.

 

Ακτιβιστές κατά του ρατσισμού βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις του μίσους εναντίον των μεταναστών.

Οι διαμαρτυρίες της ημέρας ξεκίνησαν στο Μάντσεστερ, όπου πλήθος κόσμου εμφανίστηκε κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν «Οι πολίτες του Σάλφορντ καλωσορίζουν τους πρόσφυγες», «Γιαγιάδες για την αγάπη, όχι το μίσος» και «Οι ρατσιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Άρχισαν οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας. Στα βόρεια και δυτικά σύνορα της Γερμανίας επεκτείνονται από σήμερα και για έξι μήνες οι έλεγχοι, στο πλαίσιο της προσπάθε...

Νέα ανάρτηση Μασκ για την Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολίασε σε ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν σ...

Φόρτωση άρθρων...