Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ο Χασάν Νασράλα κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για το μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο. «Ήθελαν να σκοτώσουν 5.000 ανθρώπους».

Το Ισραήλ κατηγόρησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, για το μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.

Στο διάγγελμά του ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, χαρακτήρισε τις εκρήξεις στους βομβητές και τους ασυρμάτους ως «έγκλημα πολέμου» και τους θανάτους ως σφαγή.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ για επιθέσεις που στόχευσαν 4.000 παγιδευμένα pager και walkie-talkie, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις δεν έλαβαν υπόψη τους αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ο Χασάν Νασράλα ανέφερε πως κάποιες από τις ζωές που χάθηκαν δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στους επίσημους αριθμούς των θυμάτων, ενώ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να προκαλέσουν μαζικές δολοφονίες.

«Το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Nasrallah, αναφερόμενος στις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. «Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τις αποκαλούμε "Σφαγή της Τρίτης" και "Σφαγή της Τετάρτης". Αυτές είναι εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου».

Ο Νασράλα πρόσθεσε ότι η θεία πρόνοια απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς, σημειώνοντας πως μερικά από τα pager δεν λειτουργούσαν ή ήταν απενεργοποιημένα, ενώ ορισμένα παρέμεναν σε αποθήκες.

Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 ανθρώπους σε διάστημα μόλις δύο λεπτών κατά τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο Νασράλα περιέγραψε τις εκρήξεις ως άνευ προηγουμένου, όχι μόνο στην ιστορία του Λιβάνου, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε δεχθεί διάτρηση», τόνισε ο Νασράλα, αναφερόμενος σε παραβιάσεις της ασφάλειας του δικτύου επικοινωνιών της Χεζμπολάχ. Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε άμεσο σχόλιο σχετικά με τις επιθέσεις.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συνέχισε να καταγγέλλει τις επιθέσεις ως «εγκλήματα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξαφανίσει μαζικά ανθρώπινες ζωές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αθώες ψυχές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων - Σε νέα φάση ο πόλεμος

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στη Μέση Ανατολή η «νέα φάση» του πολέμου, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στον Λίβανο με πολύνεκρες εκρήξεις, αυτή τη φορά σε walkie talkie της Χεζμπολάχ,...

Φόρτωση άρθρων...