Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Χεζμπολάχ: To drone χτύπησε παράθυρο κρεβατοκάμαρας της κατοικίας του Νετανιάχου

Πλανήτης

Το εξοχικό του Προέδρου του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπέστη ζημιές κατά την επίθεση με drone, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης και κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNN, το περιστατικό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς το drone «τρύπησε» την αεράμυνα του Ισραήλ, σε μια στιγμή μάλιστα που η ηγεσία της Χεζμπολάχ έχει αποδεκατιστεί και οι IDF αυξάνουν τις επιδρομές τους στον Λίβανο.

Το CNN επικαλείται το Kan 11 το οποίο δημοσιεύει εξωτερική φωτό του εξοχικού του Νετανιάχου, που δείχνει ζημιές σε ένα παράθυρο και σημάδια από φωτιά στον τοίχο. Το Kan 11 ανέφερε ότι το κατεστραμμένο παράθυρο ήταν αυτό ενός υπνοδωματίου.

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται και βίντεο το οποίο έχει αναλυθεί και πιστεύεται ότι προέρχεται όντως από το σπίτι Νετανιάχου, στο οποίο φαίνεται επίσης το παράθυρο.

Πώς έγινε η επίθεση με τα drones στο σπίτι του Νετανιάχου

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε το Σάββατο ότι «τρία UAV εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος. Δύο από τα UAV αναχαιτίστηκαν. Ένα άλλο UAV χτύπησε μια δομή στην περιοχή της Καισάρειας».

Ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση εκείνη την ημέρα, αλλά μόλις χθες οι ισραηλινές αρχές παραδέχθηκαν ότι το μη drone είχε χτυπήσει το σπίτι.

Σε ανάρτησή του στο X μετά την επίθεση του Σαββάτου, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους «πράκτορες του Ιράν» για το χτύπημα και είπε ότι «έκαναν ένα πικρό λάθος». «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους στον άξονα του κακού: Όποιος βλάψει τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Το Ιράν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση με drones, δηλώνοντας ότι η επιχείρηση «πραγματοποιήθηκε από τη Χεζμπολάχ».

Χεζμπολάχ: To drone χτύπησε παράθυρο κρεβατοκάμαρας της κατοικίας του Νετανιάχου

Πώς τα drones έχουν μετατραπεί σε θανατηφόρα απειλή για το Ισραήλ

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί σε θανατηφόρα απειλή για το Ισραήλ. Τα συστήματα αεράμυνας της χώρας είναι εντυπωσιακά, αναχαιτίζοντας και καταστρέφοντας τα περισσότερα βλήματα που εκτοξεύονται προς τη χώρα. Αλλά έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί κυρίως για να αντιμετωπίσουν ρουκέτες και πυραύλους, όχι drones που μπορούν να εκτοξευθούν από οπουδήποτε, να πετάξουν χαμηλά και αργά και να αλλάξουν γρήγορα κατεύθυνση», σημειώνει το CNN.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το κρυφό πρόσωπο των Μουλάδων του Ιράν

Ο Emmanoyel Razavi, κορυφαίος πολιτικός ρεπόρτερ του περιοδικού PARIS MATCH, μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, φέρνει στο προσκήνιο το πιο μαφιόζικο και δολοφονικό κράτος στον κόσμο...

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων εξερράγη σήμερα στην Καμπάλα, σύμφωνα με μαρτυρίες από την πρωτεύουσα τ...

Φόρτωση άρθρων...