Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις – Συγκέντρωσε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα

Πλανήτης

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, τουλάχιστον 1.967, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο καταμέτρησή του πολιτεία προς πολιτεία.

Ανάλογες πληροφορίες έδωσαν επίσης πηγές του στην εκστρατεία της κυρίας Χάρις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ το AP υπολόγισε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, μεγαλύτερη δηλαδή από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία.

Οι αντιπρόσωποι που είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μπάιντεν είναι πλέον «ελεύθεροι» να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα προχθές Κυριακή.

Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι Δημοκρατικοί θα έχουν καταλήξει ποιος θα πάρει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), Τζέιμι Χάρισον, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι το κόμμα σκοπεύει να επιλέξει τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ μέχρι τις 7 Αυγούστου ενώ παράλληλα τόνισε πως η διαδικασία επιλογής θα είναι «ανοικτή» και «δίκαιη».

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε δεσμευμένοι σε ανοικτή και δίκαιη διαδικασία ονομασίας (της ή του) υποψηφίου», είπε ο κ. Χάρισον τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους.

«Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας μπορεί να είναι άνευ προηγουμένου, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε διαφανή, άμεση και συντεταγμένη διαδικασία για να βαδίσουμε μπροστά ως ενωμένο Δημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κορυφαίου οργάνου της παράταξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση του ρωσικού στρατού – Τρίτη φορά σε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο δίνεται εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες. Το σύνολο του...

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Φόρτωση άρθρων...