Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ: Από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο προκλήθηκε μάλλον η πανδημία

Ένα ατύχημα σε εργαστήριο στην Κίνα που προκάλεσε διαρροή ήταν πιθανότατα η αιτία από την οποία προκλήθηκε η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η οποία επικαλείται απόρρητη έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η έκθεση δόθηκε στον Λευκό Οίκο και σε βασικά μέλη του Κογκρέσου και βασίζεται σε νέες πληροφορίες.

Μέχρι πρότινος το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας δεν ήταν βέβαιο για τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός, ενώ και σε αυτήν την έκθεση διευκρινίζεται ότι το υπουργείο καταλήγει σε αυτό το πόρισμα χωρίς να υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, άλλοι τέσσερις φορείς στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι πιθανόν ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε λόγω φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο παραμένουν αναποφάσιστοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Κίεβ...

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 50 χρόνια: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Ο N...

Φόρτωση άρθρων...