Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ζελένσκι: H Ουκρανία χρειάζεται όπλα, όχι υποσχέσεις

Πλανήτης

Νέα έκκληση για άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται άμεσα όπλα και όχι υποσχέσεις.

«Η έγκαιρη παράδοση είναι καθοριστικής σημασίας αυτήν τη στιγμή. Ορισμένα πακέτα (σ.σ. στρατιωτικής βοήθειας) έχουν ανακοινωθεί και υπερψηφιστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην ΟυκρανίαΟι δυνάμεις στο μέτωπο πολεμούν με οβίδες και εξοπλισμό, όχι με λόγια όπως “αύριο” ή “σύντομα”», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι σημαντικό «η Ινδία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, να υποστηρίζει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Φόρτωση άρθρων...