Την τράπουλα της πολιτικής σκηνής του τόπου ανακατεύουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, μετά και από την κίνηση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να ενημερώσει δι’ επιστολής όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στεκόμενος στο πλευρό του προέδρου της ΑΔΑΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε στη διαδικασία να …αναδιατυπώσει το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, καλώντας αυτή την φορά τους πολίτες να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μία θέση εξουσίας, όπως είπε, ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μας.
«Είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται με έναν βάναυσο τρόπο άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίζονται για τις ανεξάρτητες αρχές και τα δικαιώματα του πολίτη. Με έναν τρόπο, που θυμίζει απόλυτα την προηγούμενη Κυβέρνηση (…) Είναι αδιανόητο σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία, όποιος δεν υπηρετεί το αφήγημα και την εισήγηση της κεντρικής εξουσίας να βάλλεται ηθικά και πολιτικά», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Έθεσε δε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας πως θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των θεσμών και της Δημοκρατίας, ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα. Υπενθύμισε, δε, με νόημα ότι η παράταξή του ήταν πάντα στην όχθη του δεύτερου κρίσιμου πολιτικού συστήματος, που μεταξύ άλλων κράτησε εν τέλει την χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Να έρθει ο Χρήστος Ράμμος στη Βουλή, ζήτησε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προκειμένου να πάμε με ομαλό τρόπο στις εκλογές. Τονίζοντας (Action 24) ότι ο κ. Ράμμος είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα γνωρίζει, κάτι που θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς πάντως, αν είχε ενημερώσει απευθείας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε σαφώς υπέρ της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών στην χώρα.
Ειδικά για τον Χρήστο Ράμμο, υποστήριξε ότι η ΝΔ θα ήθελε να τον απομακρύνει από την ηγεσία της ΑΔΑΕ αλλά δεν μπορεί γιατί για κάτι τέτοιο απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία. «Την τελευταία φορά που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεννοήθηκαν για αυξημένη πλειοψηφία σε ανεξάρτητη αρχή, ήταν όταν μοίρασαν τις θέσεις των μελών του ΑΣΕΠ με κομματικά κριτήρια», είπε με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, τουλάχιστον όσον αφορά στη νοοτροπία και τις πρακτικές που υιοθετούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ναι μεν καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει ως στόχο την συσκότιση της υπόθεσης των υποκλοπών και για αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ράμμος θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως επιτίθενται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έχουν ακουστεί στο Ειδικό Δικαστήριο για σακούλες χρημάτων προς το κόμμα και για 200 SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα, με τις εισαγγελικές αρχές να μην εξετάζουν αυτά τα στοιχεία, για να μάθουμε, όπως λένε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επέμβει στη σύνθεση καναλιών.