Μπορεί το …κακό να έκρουσε την πόρτα και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπήρξαν όμως δύο κινήσεις που το έκαναν να διαφοροποιηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο λόγος για τις φημολογίες ότι μέλος του κόμματος συνομιλούσε με τη 12χρονη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης στον Κολωνό, οι οποίες ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως κινητοποίησαν όλα τα όργανα του κόμματος.
Οι κινήσεις που έγιναν ήταν αστραπιαίες. Χωρίς καν να έχει απαντήσεις από την Αστυνομία, ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για μέλος κάποιας τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Ρόδο, επικοινώνησε με τους κομματάρχες του νησιού και μάζεψε όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Στο τέλος, ακόμα και ο περί ου ο λόγος παραδέχθηκε πως ‘μάλλον έχει μιλήσει με τη δωδεκάχρονη στο διαδίκτυο, αλλά δεν την έχει συναντήσει’, πράγμα που ήταν αρκετό για την άμεση απομάκρυνσή του από το κόμμα, με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει πρόθυμος να …διευκολύνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην πραγματικότητα, για την Χαριλάου Τρικούπη ήταν εξαρχής σαφές και αυτονόητο ότι δεν υπάρχει χώρος για μέλη που τα ακολουθούν τόσο βαριές σκιές για τόσο ειδεχθείς πράξεις. Εξ ου και το θέμα έληξε το ίδιο βράδυ, με αποτέλεσμα να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος ο Γραμματέας του κόμματος χθες το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες διερευνήσαμε όσο μπορούσαμε. Έχει ήδη τεθεί εκτός κόμματος μέχρι να έρθουν όλα τα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, διότι δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα για εμάς», είπε μεταξύ άλλων, έχοντας ήδη κλείσει το θέμα ο ίδιος από το προηγούμενο βράδυ.
Αν λοιπόν, το ένα κομμάτι ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξε άμεσα η Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία όμως σε μεγάλο βαθμό είχε επιδείξει νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφοντας δικό του μέλος, το δεύτερο στοιχείο διαφοροποίησε πλήρως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Και αυτό συνέβη εξ αρχής, όταν ήταν το μόνο κόμμα που δήλωνε απερίφραστα ότι δεν μπορεί να γίνεται κομματική αντιπαράθεση πάνω σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα, ούτε και μπορεί να ασκείται πολιτική στη βάση των hashtags.
Ως ‘γελοία’ περιέγραψε την όποια κομματική αντιπαράθεση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ο Γραμματέας του κόμματος, σημειώνοντας παράλληλα πως κάτι τέτοιο πλήττει τη Δημοκρατία μας. «Πρέπει να βάλουμε καίρια ερωτήματα και να συζητήσουμε για το πώς θα φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας, το οποίο θα προστατεύει τα μικρά παιδιά από τέτοια φαινόμενα στο μέλλον», είπε, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να έχει ήδη διατυπώσει τις πρώτες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για μία νοσηρή κατάσταση που υπάρχει για χρόνια και δεν έχει πολιτική ή κομματική ταυτότητα, είχε επί λέξει αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση στη βάση της κοινότητας. Είχε προτείνει μάλιστα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει κέντρο ενημέρωσης στους δήμους για τις οικογένειες και υπηρεσίες ολιστικής αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.
Ο ίδιος είχε παρατηρήσει ελλείψεις σε κρατικές δομές, με αποτέλεσμα όλα να εναπόκεινται στην κοινωνία των πολιτών και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ είχε επαναφέρει την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ ενός πεδίου συνεννόησης για τη ριζική αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής κατάστασης.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις