Επιστολή παραίτησής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε η Έλενα Ακρίτα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Παππά.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα, ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (σ.σ. για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα), θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

«Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Έτσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.