Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρουλάκης: Είμαι ανοιχτός να επιστρέψουν άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ - Οχι σε αυτούς που αλλάζουν κόμματα σαν πουκάμισα

Πολιτική

«Είμαι ανοιχτός να επιστρέψουν άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως κάποιοι σεσημασμένοι που αλλάζουν τα κόμματα όπως τα πουκάμισα», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ACTION24.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές ερωτηθείς για το αν είναι ανοιχτός σε επιστροφή στελεχών που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως στη δημοκρατική παράταξη δεν θα συμμετέχουν όσοι την πλήγωσαν και όσοι έπαιρναν αποφάσεις με κριτήριο την καρέκλα.

Δεν θα πάρουν υπουργικούς θώκους κάποιοι παλιοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ

Αν εκλεγώ θα πάμε σε περιφερικά συνέδρια και μετά θα πάμε σε ανοιχτό πολιτικό συνέδριο και θα καλέσουμε όλες τις κοινωνικές, το υπογραμμίζω, δυνάμεις προοδευτικές δυνάμεις για μία βαθιά προγραμματική συμφωνία.

Δεν θα συμμετέχουν αυτοί που πλήγωσαν τη δημοκρατική παράταξη την έφεραν στα όρια της πολιτικής της επιβίωσης και είναι οι χρυσοί χορηγοί του Κ. Μητσοτάκη
Αυτοί που έκαναν ζημιά και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι άλλοι που ήταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή κάποιοι σεσημασμένοι που όλες τους οι αποφάσεις δεν είναι με κριτήριο την πατρίδα, την ιδεολογία, αλλά είναι με κριτήριο την καρέκλα.

Δεν είπα όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό, ήδη έχουν έρθει πίσω άνθρωποι που έχουν φύγει. Είμαι ανοιχτός να επιστρέψουν άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ποιοι θεωρώ ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν. Αυτοί οι οποίοι οι αποφάσεις του είναι πάντα με όρους προσωπικής επιβίωσης και έκαναν ζημιά και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη νοοτροπία. Δεν θα μπω σε ονοματολογία, νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω, όλοι καταλαβαίνουμε.

Εχουμε μεγάλο στόχο, να γίνουμε κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν έχω στόχο να γίνουμε κυβέρνηση για να πάρουν υπουργικούς θώκους κάποιοι παλιοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι σεσημασμένοι που αλλάζουν τα κόμματα όπως τα πουκάμισα. Εγώ υπηρετώ το λαό και την πατρίδα.

Αλλο να έχει μία διαφωνία και να πάρεις μία απόφαση και άλλο να μετεωρίζεσαι συνεχώς από τη μία άκρη στην άλλη. Είναι ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ για όλους τους ανθρώπους που έφυγαν να συμφωνήσουμε προγραμματικά, ηθικά και αξιακά.

Ενα νέο ξεκίνημα πρέπει να γοητεύει τους πολίτες. Εχουμε 60% αποχή, ο κόσμος δεν ψηφίζει γιατί δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να έχουμε κοινωνική και πολιτική αξιοπιστία, άρα οι πρωταγωνιστές της δικής μου και της νέας εποχής πρέπει να είναι πρόσωπα με υψηλό δείκτη κοινωνικής και πολιτικής αξιοπιστίας και όχι πρόσωπα που ήταν πρωταγωνιστές του πελατειακού κράτους, πρόσωπα που ήταν πρωταγωνιστές σε τυχοδιωκτικές συμπεριφορές. Εχει ο ελληνικός λαός πολλά μυαλά προοδευτικά να συνεισφέρουν.

Απάντηση σε Γιαννακοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε και στην Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία το πρωί σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ τον χαρακτήρισε αποτυχημένο. «Το βασικότερο όλων είναι πως όλοι μας αξιολογούμαστε. Όταν το βράδυ των εκλογών έρχεσαι και λες ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα και ότι η τρίτη θέση είναι ήττα, τότε προφανώς πρόκειται για πολιτική αποτυχία. Όπως αποτυχημένο είναι και το μοντέλο ηγεσίας του κ. Ανδρουλάκη», είπε η κ. Γιαννακοπούλου.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε «εγώ δεν θα μπω σε χαρακτηρισμούς γιατί οι λέξεις είναι σφαίρες και όταν φεύγουν από το στόμα δεν επιστρέφουν πίσω. Δεν θα μπω λοιπόν σε αυτό το παιχνίδι. Με τις ίδιες συμπεριφορές πλήγωσαν την δημοκρατική παράταξη και την οδήγησαν στα όρια της πολιτικής της επιβίωσης. Εδωσα μεγάλο αγώνα και εγώ και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να ενώσουμε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα να είναι 2ο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις».

Και πρόσθεσε «Το ΠΑΣΟΚ ήταν 8, 41 η ΝΔ, 32 ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές ήταν 13, 15,28. Αρα αυτό που παρέλαβα είναι τελείως διαφορετικό με το σημερινό τοπίο υπέρ μας και όχι κατά μας. Είμαι ο μόνος που έχει κατατροπώσει το σύστημα Μαξίμου 2 φορές δημοσίως και θεσμικά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαμαντοπούλου: Τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων

Την επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις των καιρών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Άνν...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...