Δευτέρα
28 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Θέλουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική

«Σήμερα έχουμε χρέος ως χώρα να στείλουμε και ένα καθαρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται ως αναθεωρητές της Ιστορίας τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι».

Τα παραπάνω δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

«Θέλουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μόνο, λοιπόν, που έχουμε να μοιραστούμε με τους γείτονές μας είναι μια κοινή αντίληψη για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να είναι αυτή η βάση της ευημερίας και της προόδου όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Στα βουνά της Πίνδου γράφτηκαν ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο λαός μας με λιγοστά μέσα, αλλά με όπλο την εθνική ομοψυχία, νίκησε έναν ισχυρότερο αντίπαλο.

Γι’ αυτό και 84 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες, που έδωσαν τα πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ελευθερία της πατρίδας μας, πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη.

Όμως, σήμερα έχουμε χρέος ως χώρα να στείλουμε και ένα καθαρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται ως αναθεωρητές της Ιστορίας τα εθνικά μας συμφέροντα.
Δεν δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι. Θέλουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το μόνο, λοιπόν, που έχουμε να μοιραστούμε με τους γείτονές μας είναι μια κοινή αντίληψη για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να είναι αυτή η βάση της ευημερίας και της προόδου όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπελέρης: Αν δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομογενών η Αλβανία δεν μπορεί να μπει στην Ε.Ε.

Μηνύματα προς τον Έντι Ράμα έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης, πριν από την πρώτη συνάντηση που θα έχουν έπειτα την αποφυλάκισή του. «Ο κ. Ράμα είναι κυρίαρχος στη χώρα του αλλά υπάρχει...

Συνάντηση Τζ. Μπάιντεν – Ν. Χριστοδουλίδη την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στον Λευκό Οίκο

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Η συ...

Σακελλαροπούλου από Θεσσαλονίκη: Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και παρευρέθηκε στους εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης. «Η Θεσσαλ...

Φόρτωση άρθρων...