Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, είπε αρχικά: «Δύναμη μου είναι ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Δεν περιμένω τίποτα από “βαρόνους” ή συμφέροντα. Και ζητώ από τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ να μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω το έργο μου, ένα έργο που ξανάφερε το Κίνημά μας στο προσκήνιο, όταν κάποιοι το θεωρούσαν "συμπλήρωμα". Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί να γίνει κυβέρνηση, αλλά θέλει αγώνα, κόπο και θυσίες. Τα εύκολα λόγια είναι μόνο λόγια. Τα είδαμε και στο παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρυσι τέτοια εποχή εμφανίστηκε κάποιος και είπε: "θα σας κάνω κυβέρνηση". Αλλά αντί να ανέβουν, έπεσαν και σήμερα διαλύονται».

Και πρόσθεσε: «Καθένας από εμάς πρέπει να δίνει ένα πολιτικό παράδειγμα στους πολίτες. Δεν μπορεί το παράδειγμα να είναι η καρέκλα. Αυτές οι επιλογές είναι μακριά από μένα».

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την ολική επαναφορά, λίγο πριν γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά μας

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ διακυβεύουν πολλά

«Στις 6 και 13 Οκτωβρίου διακυβεύεται τι κυβέρνηση θα έχουμε αύριο. Αν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ εμπιστεύονται το δικό μου πολιτικό παράδειγμα ως κυβερνητικό σχέδιο, θέλω να με στηρίξουν. Διακυβεύεται το ύφος, το ήθος και το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης της χώρας. Δεν μπήκα στο ασανσέρ της πολιτικής, προχώρησα σκαλί σκαλί. Με απτό έργο στην πολιτική προστασία (ευρωπαϊκός μηχανισμός RescEU) και τα εθνικά θέματα (εμπάργκο όπλων στην Τουρκία) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάθε μου βήμα έχει προσφορά στην πατρίδα. Σε δυόμισι χρόνια πέτυχα, ό,τι δεν πετύχαμε τα πολλά προηγούμενα. Για μένα αυτό που έγινε το βράδυ των εκλογών είναι άδικο για την παράταξη. Το ξαναλέω: η παράταξη χρειάζεται ενότητα, σοβαρότητα, θεσμικότητα και αγωνιστική διάθεση. Έχω κάνει πέντε εκλογές σε ένα χρόνο με ελάχιστους πόρους και νομίζω ότι καταφέραμε πολλά. Μόλις σε δυόμισι χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της ακρίβειας, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει παταγωδώς καθώς επί των ημερών της εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών. Οι αυξήσεις μισθών είναι ονομαστικές, ο πληθωρισμός δεν δίνει καμία δυνατότητα ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης, το αντίθετο, και παράλληλα οι υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους υποβαθμίζονται».

Τέλος, σε σχόλιο για τη στεγαστική κρίση είπε: «Υπόσχεται ο Πρωθυπουργός ότι θα δώσει κίνητρα να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια. Το φωνάζω εδώ και δύο χρόνια. Έχω θέσει επανειλημμένα στη Βουλή την ανάγκη να δοθούν κίνητρα -φορολογικά και ανακατασκευής- για να ανοίξουν κλειστές κατοικίες. Δεν μπορεί όμως η δέσμευση του ιδιοκτήτη για να το ενοικιάσει, να είναι μόνο για τρία χρόνια. Πρέπει να είναι δέκα χρόνια και με πλαφόν ενοικίου για να διατεθεί με κοινωνικά κριτήρια σε οικογένειες και φοιτητές. Αλλιώς τι όφελος έχουμε να ανοίξει ένα σπίτι και αντί να ενοικιάζεται με 500 ευρώ, να ενοικιάζεται 1.000 ευρώ; Τι λύση δίνουμε έτσι στη στεγαστική κρίση;»