Πέμπτη
10 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης: Η επιλογή στο πρόσωπό μου την Κυριακή είναι επιλογή συνέχειας και χρήσιμων αλλαγών

Πολιτική

Στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε αρχικά στο «ναύαγιο» του debate με τον Χάρη Δούκα, απαντώντας στις αιτιάσεις του δημάρχου Αθηναίων.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, σήμερα ο κ. Δούκας είχε δημοτικό συμβούλιο. Την Παρασκευή εγώ έχω κεντρική ομιλία στην Θεσσαλονίκη, που δεν πραγματοποίησα στον πρώτο γύρο. Δεν μπορώ να ακυρώσω αυτή την ομιλία. Την Πέμπτη έχει την Εθνική Ελλάδος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Για το αν θα μπορούσε να γίνει το Σαββατοκύριακο διερωτήθηκε: «Έχετε δει πουθενά παγκοσμίως να γίνεται debate Σάββατο; Ή Κυριακή πρωί όπως άκουσα με έναν τρόπο σκωπτικό που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε; Αυτοί οι λεονταρισμοί δεν βοηθούν. Έγινε μία σοβαρή προσπάθεια, πετύχαμε όλοι μαζί να γίνει ένα debate σοβαρό, προγραμματικό, που το είδαν περίπου μισό εκατ. άνθρωποι. Το να το χρησιμοποιούμε τώρα αυτό, παρόλο που γνωρίζουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, για να κάνουμε ένα μπρα ντε φέρ, εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν χωρίζεται ούτε 80-20 ούτε 70-30», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές κατά του Χάρη Δούκα που ανέφερε πως το 70% απαιτεί αλλαγή ηγεσίας. «Αυτές οι μαθηματικές αναλύσεις αιωρούνται από την πραγματικότητα. Στον πρώτο γύρο κάθε ψηφοφόρος διάλεξε μεταξύ έξι υποψηφίων και στον δεύτερο γύρο θα διαλέξει μεταξύ δύο. Με αυτή την λογική το 80% των ψηφοφόρων που δεν ψήφισε τον κ. Δούκα, του είπε να μείνει στον δήμο; Όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα» τόνισε.

«Το θέμα δεν είναι που θα πάει καλά ο καθένας μας εσωκομματικά, αλλά που θα πάει καλά η παράταξη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή ερώτηση για τα ποσοστά του στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην βάση του Κινήματος πως «θέλουμε μία μεγάλη συμμετοχή. Ο καθένας που ψήφισε την πρώτη Κυριακή δικαιούται όπου θέλει να ψηφίσει, χωρίς αντίτιμο αυτή τη φορά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολάκης: Συγκαλώ αύριο συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Συνάντηση όλων των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε ο Παύλος Πολάκης για αύριο, Πέμπτη, στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. «Πήρα την πρωτοβ...

Μίνι ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή

Έντονη κινητικότητα στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρατηρείται συσπείρωση εννέα ανεξάρτητων βουλευτών. Οι εννέα βουλευτές συμφώνησαν για εκπροσώπησ...

Φόρτωση άρθρων...