Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρουλάκης: Οι εθνικές εκλογές πρέπει και θα μας βρουν πανέτοιμους (βίντεο)

Ομιλία στην ανανεωμένη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών είτε το Φθινόπωρο είτε αργότερα. Ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, να βρεθούν κοντά και δίπλα στην κοινωνία και να μην είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια που έζησε η χώρα - όπως είπε - με την διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο, σημείωσε λέγοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται μεταξύ τους για τον μικροκομματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ζούμε τις «ολιστικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο». Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, λέγοντας ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη λόγω των φόρων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται, όπως είπε, να μειώσει.

Είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν ως «Πόντιος Πιλάτος», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας παράλληλα, ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να σταματήσει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό για το θέμα του ρεύματος.

Σε ποιες βάσεις και με ποια δεδομένα έγινε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για καλυτέρευση των σχέσεων με την Άγκυρα, αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας για τα εθνικά θέματα. Η Τουρκία ζητά σύσσωμη την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι πρέπει τα Ευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, «έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι ο κ. Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει μια ειρηνική θάλασσα, πρόσθεσε.

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη για όλους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας για την Κλιματική Κρίση, η οποία όπως είπε αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας. «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας», σημείωσε ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, για το κλίμα.

«Η πορεία της αναγέννησης του κόμματος, θα είναι κερδοφόρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας ότι θα είναι δύσκολη διότι αμφισβητούν τους σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης αλλά και ενισχύθηκαν τα χρόνια εκείνης. Παρακρατική μηχανισμοί δεν θα κρατήσουν σε ομηρεία την παράταξη σε αυτή τη νέα προσπάθεια, υπογράμμισε. Το υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Δεν θα ανακόψει την πορεία της παράταξης κανείς, εμείς θα είμαστε νικητές, υπογράμμισε προς το τέλος της ομιλίας του.

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις το ΥΠΕΞ για τα πρόσφατα δημοσιεύματα υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Σε αυτή την αποστροφή του, δέχθηκε ένα θερμό χειροκρότημα από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο για το οργανωμένο έγκλημα: Οι σπασμωδικές ενέργειες δε λειτουργούν

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια διαρκής απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας. Αλλά είναι και μια διαρκής υπενθύμιση για όλους εμάς να γι...

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

Με μια ατάκα που φαίνεται πως «κλειδώνει» το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από το πως απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του ΣΥ...

Ανδρουλάκης: «Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 16% - Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα μας»

Στη νέα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει στο 16% την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Ιωνία. «Δεδομένο που δεν προέκυψε συγκυριακά ούτε έπε...

Φόρτωση άρθρων...