Την έκθεση Food Expo επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τόνισε πως «το χάσμα μεταξύ πραγματικών μισθών και κερδών ισχυρών επιχειρήσεων συνεχώς διευρύνεται», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ακρίβεια, από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή τής απραξίας του».
Και προσέθεσε πως «ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 20% στα τρόφιμα», αναφέροντας πως «διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι θα έχουμε 20% αύξηση στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και στο internet».
«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 31,2% από την εποχή που άρχισε η πληθωριστική κρίση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αβελτηρία της Νέας Δημοκρατίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τη θεωρία Μητσοτάκη ότι η αγορά αυτορυθμίζεται»
Όπως εξήγησε, «λίγα πρόστιμα, λίγοι έλεγχοι στην αγορά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεολογίας, που θεωρεί ότι η αγορά αυτορυθμίζεται τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων, με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος Έλληνας».
«Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εξαρχής είπαμε να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό δεν έγινε. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις στα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ. Και βέβαια, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας για τα κόκκινα δάνεια», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.
«Η ακρίβεια, από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή τής απραξίας του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Σκοπός της κυβέρνησης είναι τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»
Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, υπογράμμισε πως «ακούσαμε να υποστηρίζουν ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, και ο πρωθυπουργός ότι νομοθετούν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είχε άλλη άποψη, αυτή που έχουμε και εμείς, ότι πρόκειται για κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι δεν γίνεται ένα fund του εξωτερικού με ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύουν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα».
«Γι’ αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί από τώρα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, το περιεχόμενο του κειμένου θα μιλά για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά. Αυτή που είναι η πρότασή μας, εξαρχής, για να δώσουμε την απαιτούμενη συναίνεση και να αναθεωρηθεί το άρθρο 16», ανέφερε.
Τέλος, τόνισε πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης. «Εν αντιθέσει, υπήρξε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μάλλον το ερώτημα αυτό φανέρωσε την πραγματική τους ατζέντα. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν: ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».