Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρουλάκης από Χαλκίδα: Στις 6 Οκτωβρίου επιλέγουμε τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης

Πολιτική

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψη στη Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στην Εύβοια».

«Για το μόνο που μπορώ να θεωρήσω επιτυχημένη την Κυβέρνηση είναι ότι έστησε ένα τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας, ο οποίος καλύπτει τις ευθύνες της σε συνεχιζόμενες αποτυχίες που καταβαραθρώνουν το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης από Χαλκίδα

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την πεποίθησή του για την αξιοπιστία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο σύνολο των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας, παράλληλα, δηκτικά πως «όσοι το υποτιμούν, ή δεν το έχουν διαβάσει ή το κάνουν για λόγους ιδιοτέλειας».
Ενόψει των επερχόμενων εσωκομματικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε: «υπηρετώ τη θεσμικότητα του κόμματος, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις και ζητώ θεσμική συμπεριφορά, την οποία επιδείκνυα και πριν γίνω πρόεδρος. Δεν βγήκα το καλοκαίρι του 2019 να ζητήσω αλλαγή ηγεσίας, όταν, αντί να ανέβουμε στις Ευρωεκλογές, πέσαμε, γιατί τα κόμματα έχουν κανόνες. Ήμουν υποψήφιος το 2017, είχα χάσει και σεβάστηκα τη θητεία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά μέχρι τέλους».

Ανδρουλάκης από Χαλκίδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του τα καλύτερα. Δεν επιστρέφει, επέστρεψε. Κανείς δεν το θεωρεί συμπλήρωμα, οι πολίτες  το ακούν και το επιλέγουν, διότι είναι πια στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Και αυτό είναι δική σας δουλειά. Των ανθρώπων που πίστεψαν, κόπιασαν και δυόμισι χρόνια κατάφεραν το ΠΑΣΟΚ να ανέβει πίστα». 

Ανδρουλάκης από Χαλκίδα

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η προοδευτική κυβέρνηση που θα κάνει την πατρίδα μας να γυρίσει  σελίδα. Ο κόσμος θέλει συνέπεια, υπευθυνότητα και προοδευτικό λόγο. Κουράστηκε τόσο από τη διχόνοια και τον λαϊκισμό όσο και από τη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας. Αν συνεχίσουμε αταλάντευτα, με την ίδια στρατηγική της ενότητας, της ανανέωσης και της πολιτικής αυτονομίας από τα συμφέροντα, το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θα κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα την κερδίσει. Στις 6 και 13 Οκτωβρίου επιλέγουμε το ήθος, το ύφος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης από Χαλκίδα
Ανδρουλάκης από Χαλκίδα

Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός με κάποια επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να δώσει περιεχόμενο στη θεωρία περί "ήρεμων νερών", ενώ δεν υπάρχουν»

«Το πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι προσπαθεί με κάποια επικοινωνιακά τρικ να δώσει περιεχόμενο στη δήθεν θεωρία περί "ήρεμων νερών", ενώ δεν υπάρχουν» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, την επομένη της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν αλλά και της νέας πρόκλησης εκ μέρους του Τούρκου Προέδρου για την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

«Η Τουρκία έχει μια στρατηγική, που υπηρετεί με αναβαθμισμένες προκλήσεις στον ΟΗΕ. Λίγο πριν δει τον Πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους. Σας θυμίζω την  πρόκληση του με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί πάλι λίγο πριν συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Σημασία λοιπόν έχει τι κάνουμε εμείς, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ; Για μένα η συνέχιση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας  είναι μια κοροϊδία. Έχει παγώσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας από το 2017» σημείωσε επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ειδική σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας που δεν θα έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα αλλά θα εμπεριέχει και αυτοματοποιημένες κυρώσεις όποτε η γειτονική χώρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της.

Είμαι ο πρώτος που ως ευρωβουλευτής, έθεσα το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και πέρασε επίσημα η άποψη μου στα κείμενα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που συνόδευσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Υπήρξε ένα σχέδιο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δύο μήνες μετά τις διπλές εθνικές εκλογές, όπου όχι μόνο δεν συνθλιβήκαμε όπως είχαν προδικάσει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να ανατάξω ένα κόμμα που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αυτές τις δυνατότητες και να πάω στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Πήραμε τότε μια απόφαση: να δώσουμε τεράστιο χώρο στην ανανέωση. Όπου μπορούσαμε, προχωρήσαμε με ανανέωση. Ενώ λοιπόν υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τον δήμο της Αθήνας, επέλεξα τον κ. Δούκα βάσει αυτού του σχεδίου. Κάτι ανάλογο έγινε και στην περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και σε περιπτώσεις άλλων αυτοδιοικητικών επιτυχιών. 

Πήραμε 108 δήμους και 2 περιφέρειες. Το ΠΑΣΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι αλλαγής του πολιτικού σκηνικού μέσα σε λίγους μήνες –από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο του 2023- .  Δεν θα σχολιάσω την απόφαση του κ. Δούκα. Είναι καλοδεχούμενες και ευπρόσδεκτες όλες οι υποψηφιότητες. Εν τέλει, εμείς λέμε την άποψη μας, θα μας κρίνει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ».

«Επειδή ακούω περί θεσμικού κόμματος, για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ σχεδόν δέκα μήνες πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 είχε έτοιμο το πρόγραμμά του, το έστειλε σε όλα τα στελέχη του και περίμενε κρίσεις, αξιολογήσεις και παρεμβάσεις. Δεν είδα παρά ελάχιστα σχόλια και κανένα από τους σημερινούς συνυποψηφίους μου. Όταν, λοιπόν, ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας λέει ότι έχει πρόγραμμα και μια συγκεκριμένη πρόταση για το δανειολόγιο και δεν γνωρίζει ότι αυτή η θέση, που προστατεύει τους δανειολήπτες, είναι ήδη καταγεγραμμένη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ , το θεωρώ λίγο παράλογο» παρατήρησε για την παρέμβαση που του έκανε ο Παύλος Γερουλάνος σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια κατά τη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση.

«Ο κόσμος της παράταξης θα μας αξιολογήσει όλους για τους αγώνες μας, την παρουσία μας, τη συνέπειά μας, για τα κίνητρα μας να μπούμε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησε όταν ο κόσμος ερχόταν σε αυτό για να αλλάξει την Ελλάδα και όχι για να αποκτήσει εξουσία. Καταλαβαίνω τους σχολιασμούς και για τα διαλείμματα στην παρουσία αλλά και για την καθυστέρηση ένταξης στον χώρο μας. Η ουσία είναι μια: Ποια είναι τα κίνητρα; Προσωπικά, πιστεύω σε αυτήν την ιδεολογία, ξέρω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε μεγάλο έργο αλλά και λάθη. 

Ως γραμματέας και ως Πρόεδρος είχα πάντα μια πυξίδα: να ανατάξω τη γνώμη του δημοκρατικού κόσμου της χώρας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ κρατώντας τα θετικά αλλά μη επαναλαμβάνοντας ό,τι πλήγωσε τον κόσμο. Δίνω τον αγώνα απέναντι στους πολιτικούς μας αντιπάλους με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, πολιτικό ήθος και αυτονομία από την εγχώρια διαπλοκή» επισήμανε σε άλλο σημείο κληθείς να σχολιάσει τον διάλογο του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου στο χθεσινό debate για την παρουσία καθενός στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...