Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ μπήκε στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων»

Πολιτική

«Δεν μπορεί σήμερα μετά την οικονομική περιπέτεια των μνημονίων, ο λαός μας να βιώνει νέες ανισότητες» τόνισε Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ναύπακτο, όπου περιόδευσε το πρωί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για απουσία στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά «στις ολιγοπωλιακές πρακτικές και την αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών», που έχει επισημάνει η Τράπεζα της Ελλάδας στους τομείς της εμπορίας τροφίμων, των τραπεζών, της ιδιωτικής υγείας και της ενέργειας.

«Καλώ την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια ήταν τα κέρδη των ολιγοπωλίων τα τελευταία χρόνια , πόσοι έλεγχοι έγιναν και ποια πρόστιμα εισπράχθηκαν.  Για να καταλάβει ο λαός τι έφυγε από την τσέπη του. Θα σας φέρω το πιο εμβληματικό παράδειγμα: στα 5 δισεκατομμύρια υπολογίζονται στην τριετία τα κέρδη των τραπεζών από τις χρεώσεις, ωστόσο το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ήταν μόλις 41 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης Ναύπακτος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στηλίτευσε τον τρόπο και το μοντέλο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας:  «Θέλουν κλειστά συστήματα, μη υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Έχω τη διάθεση και τους βαθμούς ελευθερίας να συγκρουστώ με όλα αυτά τα συστήματα, γιατί είμαι ένας από εσάς. Δεν επένδυσα ποτέ ούτε στα μίντια ούτε στην ολιγαρχία, αλλά στον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Δύναμή μου είναι τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Και ζητώ στις 6 Οκτωβρίου να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης. Γιατί σε δυόμισι χρόνια πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε από κόμμα "συμπλήρωμα" –όπως μας αντιμετώπιζαν-, να μπούμε στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων».

«Επειδή μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται, για όσους δίνουν εύκολες υποσχέσεις, ας δουν τα μέλη και οι φίλοι μας τι έγινε πριν έναν χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στην απογοήτευσή τους και την εκλογική κατάρρευση από το 32% στο 18% , άκουσαν τις υποσχέσεις ότι ήρθε κάποιος που θα τους κάνει κυβέρνηση και θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Και σήμερα διαλύονται» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης Ναύπακτος

«Μαζί όχι μόνο θα προχωρήσουμε μπροστά, μαζί θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Όταν αυτό το κόμμα σε δυόμισι χρόνια, μέσα κι έξω από τη Βουλή, είχε τέτοιες επιτυχίες, φανταστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί με όσους παλαιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έρχονται συνεχώς δίπλα μας. Ποιος φανταζόταν ότι μέσα στη Βουλή, θα γινόταν κάτι πρωτάκουστο στα 50 χρόνια μεταπολίτευσης; Το τρίτο κόμμα να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, να ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα και το μέσα σε ένα βράδυ να παραιτείται το μισό Μέγαρο Μαξίμου.

Πότε ξανάγινε; Πότε ξανάγινε το τρίτο κόμμα να έχει τέτοια δύναμη στην αυτοδιοίκηση;  Πότε ξανάγινε σε δυόμισι χρόνια σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ να είναι στο 16%; Ο κόσμος κατάλαβε -και στις ευρωεκλογές- ότι εμείς ερχόμαστε, ενώ κάποιοι γκρεμίζονται και θα είναι γρηγορότερη η άνοδος αν μείνουμε ενωμένοι, δυνατοί. Εγώ είμαι πάντα εδώ, να δίνω αγώνα μαζί με όλους εσάς. Ενωμένοι, δυνατοί. Μαζί ακόμα πιο ψηλά, μαζί ακόμα πιο δυνατά, να είναι πράσινη όχι μόνο η Κρήτη, αλλά όλη η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεμπονέρας: Να μην γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας – Άμεσα διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων

«Μην γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας. Στον διάλογο χωράνε όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά δεν έχει σημασία πώς αυτοπροσδιορίζεσαι. Σημασία έχει πώς τοποθ...

Κατρακύλα χωρίς τέλος για ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών βρίσκεται ξεκάθαρα στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμ...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: «Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα»

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Θα είμαστε εκτός πραγματικότητας εάν δεν αναγνωρίσ...

Φόρτωση άρθρων...