Δευτέρα
07 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης Vs Δούκας στον δεύτερο γύρο των Εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Θρίλερ εκτυλίχθηκε στον πρώτο γύρο των Εκλογών για τη δεύτερη θέση με τους δύο υποψηφίους, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, να τους χωρίζουν τελικά μόνο κάποιες εκατοντάδες ψήφοι.

Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των Εκλογών του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ο νικητής του δεύτερου γύρου θα αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία της παράταξης, ο νυν αρχηγός του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό της τάξεως του 29,64% και 89.288 ψήφους, ενώ ο Χάρης Δούκας 21,41% και 64.490 ψήφους. Η διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο είναι 24.798.

Θρίλερ εκτυλίχθηκε στον πρώτο γύρο των Εκλογών για τη δεύτερη θέση με τους δύο υποψηφίους, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, να τους χωρίζουν τελικά μόνο κάποιες εκατοντάδες ψήφοι. Σε κάποια στιγμή η διαφορά είχε φθάσει μόλις τις 500.

Τελικά ο Χάρης Δούκας επικράτησε του Παύλου Γερουλάνου με διαφορά μόλις 858 ψήφων επικράτησε ο Χάρης Δούκας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε 21,12% και 63.632 ψήφους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν αυτός που τελικά τερμάτισε δεύτερος, κρατώντας το οριακό προβάδισμα έναντι του Παύλου Γερουλάνου που είχε εξαρχής.

Τέταρτη βγήκε η Άννα Διαμαντοπούλου με μικρή διαφορά από τους Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο. Ακολούθησαν πέμπτος ο Μιχάλης Κατρίνης και έκτη η Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους
  • Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
  • Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους
  • Μιχάλης Κατρίνης : 6,03% και 18.163 ψήφους
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους
     

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στον πρώτο γύρο των εκλογών συμμετείχαν 303.223 πολίτες, με τα εκλογικά επιτελεία να εκφράζουν ικανοποίηση για τη μεγάλη προσέλευση φίλων και μελών του κόμματος στις κάλπες, εκτιμώντας ότι οι αριθμοί «δείχνουν» ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε παράταση μίας ώρας, ωστόσο η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε σε αρκετά εκλογικά τμήματα και μετά τις 8 το βράδυ, καθώς υπήρχαν ουρές. Όλοι οι υποψήφιοι στις δηλώσεις τους για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ανέφεραν ότι μέσα από τις εκλογές νίκησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ενώ έστειλαν μηνύματα ενότητας για την επόμενη μέρα και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του κόμματος, προκειμένου να αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Συνολικά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 303.223 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 301.272. Τα άκυρα- λευκά ήταν 1.951.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της διαδικασίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό , το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα όλη τη μέρα και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο» είπε ακόμα.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές», ανέφερε ο Παύλος  Γερουλάνος. 

«Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για το καλό του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης», είπε, ενώ ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, ελπίζει ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές. 

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Για ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία, έκανε λόγο η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι είναι “μεγάλη η ευθύνη μας να μην τους απογοητεύσουμε. Να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές”.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα δυναμώνουν το κίνημα μας” δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των έξι υποψηφίων τόνισε ότι “το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα”.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα πηγαδάκια στον αγιασμό στη Βουλή (Photos)

Πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος...

Φόρτωση άρθρων...