Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

"Άριστες οι σχέσεις Κυριάκου - Καραμανλή..."

Πολιτική

Σαφές μήνυμα ότι οι όποιες προσπάθειες δημιουργίας εσωκομματικού προβλήματος στη Νέα Δημοκρατία θα πέσουν στο κενό στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση πηγές της οδού Πειραιώς.

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζουν άριστες τις σχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από τη σεναριολογία περί «ρήξης» στη σχέση των δύο ανδρών βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα προβλήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν κορύφωση των «χτυπημάτων» κάτω από τη ζώνη όσο πλησιάζουμε προς το δύσκολο -για την κυβέρνηση- φθινόπωρο, που θα συνδυάζεται με κατασκευασμένα σενάρια αλλά και με ανάδειξη μεμονωμένων δηλώσεων πρώην στελεχών.

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η δημιουργία εντυπώσεων για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Κώστας Καραμανλής μίλησε όταν κάποιοι έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» και πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπει στο παιχνίδι της Κουμουνδούρου.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η συσπείρωση της Ν.Δ. κυμαίνεται στο 90%, είναι απολύτως συμπαγής και πως ανεξάρτητα από επιμέρους στοιχεία. η πραγματικότητα είναι ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας. τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα και οι εσφαλμένοι χειρισμοί μετά τις εκλογές του 2009 οδήγησαν στα Μνημόνια και όχι το αντίθετο.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα και όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Διότι είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της χώρας. Για αυτό η δυναμική της αυξάνεται καθημερινά», προσέθεταν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Στόχος της νέας Επιτροπής είναι να χαμηλώσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ευωρωπαϊ...

Φόρτωση άρθρων...