Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα

«Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό.

Πολιτική

«Η Ελλαδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 Η οικονομία καταγράφει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και έχουμε κλείσει το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την Ευρώπη».

Τα παραπάνω τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ με το μήνυμα: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίες.
Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο σύμφωνο δράσης μεταξύ της Πολιτείας και των παραγωγικών φορέων για να απλωθεί η πρόοδος σε όλη τη χώρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Έχουν απορροφηθεί 28 δισ. από τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ σημαντική πολιτική σταθερότητα.

Μπροστά μας έχουμε ακόμα πολλές προκλήσεις, δεν γίναμε παράδεισος και σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να απαντήσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών σημείωσε ο πρωθυπουργός καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό. 

Επίσης, ζήτησε πίστη στον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις και προσανατολισμό της εταιρικής ευθύνης σε κοινωνικές ανάγκες.  

Μητσοτάκης ΣΕΒ

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γκι Φερχόφσταντ, Πρόεδρος του European Movement International, πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Παπανδρέου σε τουρκική εφημερίδα: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Oksijen. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός. Κ...

Κύκλοι των «87»: «Ο έκπτωτος πρόεδρος κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι «87» άφησαν νέες αιχμές κατά του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη. Κύκλοι των «87» κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη για «έτοιμο το...

Φόρτωση άρθρων...