Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Καρατομήθηκε ο Αυγενάκης από τη Νέα Δημοκρατία μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Δεν παραδίδει την έδρα του ο βουλευτής Ηρακλείου. Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο. Τα αδικήματα που ερευνώνται.

Επισημοποιήθηκε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Με επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, γνωστοποιείται η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η επιστολή αναγνώστηκε από το προεδρείο της Βουλής.

Αυγενάκης: Διεγράφη και επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε βίντεο από την ανακοίνωση στη Βουλή:

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας: «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Η διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε μετά την καταγγελία αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί και να υβρίζει υπάλληλο του αεροδρομίου. Κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναχώρησε εκνευρισμένος. Επίσης, είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον Κωνσταντίνο Τασούλα και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Βουλή. 

Ανακοίνωσε τον αποκλεισμό Αυγενάκη από τη Βουλή ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως οι βουλευτές οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια εκτός Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού αλλά και της λαϊκής εντολής που έχει δοθεί.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν είναι «παιδονόμος» και συμπεριφορές σαν του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν είναι ανεκτές.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα συμμετέχει από εδώ και στο εξής στις συνεδριάσεις.

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Αυγενάκης: Σεβαστή η απόφαση για τη διαγραφή μου, αλλά παραμένω βουλευτής

«Ως απόλυτα σεβαστή» χαρακτηρίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του ανέφερε: «Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο με Αυγενάκη στο αεροδρόμιο -Τα αδικήματα που ερευνώνται

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,β έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Τα αδικήματα που ερευνώνται

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

  • Βία κατά υπαλλήλου
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και μετά από την υποβολή σχετικής αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί παροχή εξηγήσεων από την πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη ή για την άσκηση δίωξης θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για καθαίρεση Μπελέρη: Καινοφανής πρακτική, με πολλά ερωτήματα για το Κράτος Δικαίου της Αλβανίας

Αιχμές κατά των αλβανικών Αρχών αφήνει το υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αυτή ...

Ανδρουλάκης: Η Κυβέρνηση δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης για το θέμα της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ειρήνη Σαρπ. ...

Φόρτωση άρθρων...