Δευτέρα
23 Σεπτεμβρίου 2024

Διεγράφη και από μέλος της Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς, μετά την αποπομπή του από την Κ.Ο.

Πολιτική

Και από τη Νέα Δημοκρατία διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος νωρίτερα αποπέμφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς.

Η διαγραφή του κ. Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ επικυρώθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιστολή διαγραφής του Μάριου Σαλμά ανακοινώθηκε στην ολομέλεια και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει με 156 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή του κ. Σαλμά αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, με την εν λόγω απόφαση να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαλμάς ανέφερε:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, επειδή του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα. Και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής», τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αποκεφαλισμός» Μάριου Σαλμά και στο κόμμα

Και επίσημα διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάριος Σαλμάς, έπειτα από την ερώτηση των «11» για τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών, όσο και άλλων δημόσιων τοποθετήσεών του, στι...

Γεραπετρίτης: H Ελλάδα θα επιδιώξει δημιουργικό ρόλo στο Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχε, χθες, σε Δείπνο Εργασίας υπουργικού επιπέδου για τη Μέση Ανατολή, το οποίο οργανώθηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέ...

Φόρτωση άρθρων...