Στο διακύβευμα της κάλπης του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός άφησε αιχμές κατά των συνυποψηφίων της, αναφέροντας ότι μερικοί επιθυμούν μοντέλο ενός «νέου ΣΥΡΙΖΑ» με νέες συνιστώσες, με την ίδια να απορρίπτει κάθε τέτοιου είδους πρόταση.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Kontra», δήλωσε ότι συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, καθώς θέλει «να φτιάξουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα κυβερνήσει» και εξηγεί ότι «άλλοι θέλουν ένα μοντέλο νέου ΣΥΡΙΖΑ με νέες συνιστώσες. Προσωπικά, το απορρίπτω απολύτως. Γιατί δεν απαντούν με ποια πολιτική ατζέντα και με ποιο σχήμα; Σύμπραξη των υπαρχόντων κομμάτων; Και αν ναι, τι ρόλο θα έχουν οι αρχηγοί τους; Με ποιον επικεφαλής; Στοχεύουν στην ίδρυση νέου κόμματος;».

«Στη ΔΕΘ δεν ακούσαμε σχέδιο για τη χώρα, ακούσαμε μόνο επιμέρους παροχές»

«Για μένα το ΠΑΣΟΚ έχει προοπτική με πολιτική και στρατηγική αυτονομία», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου και συνέχισε λέγοντας ότι «το ερώτημα ''με ποιον θα συνεργαστείτε;'' αφορά την εποχή του μικρού και αποδυναμωμένου ΠΑΣΟΚ και δείχνει ηττοπάθεια».

Σε σχέση με τις εξαγγελίες και τα μέτρα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η υποψήφια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε ότι «διανύουμε τώρα τον 6ο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μπορούμε να κρίνουμε. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε 45 μέτρα και 3,5 δισ. χωρίς συγκροτημένη πολιτική, χωρίς στόχους για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, που εν τέλει παραπέμπουν στην ανάγκη παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας που δεν έγινε ποτέ. Στη ΔΕΘ δεν ακούσαμε σχέδιο για τη χώρα, ακούσαμε μόνο επιμέρους παροχές που αφορούν εκλογές και ψήφους».