Η Θεσσαλονίκη έστειλε το μήνυμα της αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ. Στο κατάμεστο Βελλίδειο μιλησε η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Αννα Διαμαντοπούλου ξεδίπλωσε το όραμά της για το πως το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο και με ισχυρή λαϊκή εντολή, θα μπορέσει να αλλάξει σελίδα για τη χώρα και τους πολίτες.

Στην αρχή της ομιλίας της αποκάλυψε δύο επικοινωνίες που είχε από δύο διαφορετικές γενιές. Μια μεγάλη παρέα νέων της έγραψε στα social media «Οκ boomer, τώρα πάμε ΠΑΣΟΚ».

Εκεί όμως που προκλήθηκαν ρίγη συγκίνησης ήταν η στιγμή που η Άννα Διαμαντοπούλου μετέφερε το μήνυμα που της έστειλε ο Στέλιος Νέστορας, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα και του δημόσιου βίου της Θεσσαλονίκης «Άννα είμαι ο πρώτος βουλευτής που βγήκε το '74 με το ΠΑΣΟΚ. Μετά από έξι μήνες διαγράφηκα. Τώρα μετά από 50 χρόνια θα ψηφίσω ξανά ΠΑΣΟΚ για σένα». Όλη η αίθουσα ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ήταν τα θερμά λόγια ενός ασυμβίβαστου ανθρώπου που έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη πολιτική σκηνή της χώρας. Στο κάλεσμα της Άννας Διαμαντοπούλου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά πλήθος πολιτών, πρώην Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

«Είναι εδώ όλες οι γενιές για να αλλάξουμε τη χώρα, να αλλάξουμε το κόμμα, να αλλάξουμε σελίδα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου για να προσθέσει με έμφαση «Αν όχι τώρα πότε; Και αν όχι εμείς, ποιοι; Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει μπροστά. Η ανασφάλεια είναι διάχυτη. Το βλέπεις παντού. Σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Δεν γίνεται σε οποιαδήποτε κατάταξη να είμαστε δεύτεροι και τρίτοι από το τέλος».

Αναφερόμενη στο σημερινό πολιτικό σκηνικό και με γερή δόση ρεαλισμού μίλησε για ένα νέο μοντέλο αντιπολίτευσης που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και όχι στις ανάγκες της επικοινωνίας «Είναι η ώρα να γίνουμε πολιτικά ενήλικες. Να κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πρωθυπουργικό μοντέλο. Η ενός ανδρός αρχή. Θέλουμε μια αντιπολίτευση με πολιτική δύναμη που θα αντικαταστήσει αυτή την κυβέρνηση. Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε να το κάνουμε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο. Το είδαμε καθημερινά. Το είδαμε και στο debate. Δείτε τι γίνεται δίπλα. Κρίση στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σαν κομματική οπερέτα αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να γίνει το αντίπαλο δέος και να δώσει ελπίδα».

Η Άννα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ξανά δυνατό, όχι όμως με τις συνταγές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα. Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ να είναι ένα μικρό κόμμα. «Οι πολίτες είναι δύσπιστοι προς στο πολιτικό σύστημα» τόνισε και στηλίτευσε την απειλή που αναδύεται από τον λαϊκισμό της Ακροδεξιάς. Απέναντι σε αυτό το σκηνικό πρότεινε «Να μιλήσουμε με μια νέα γλώσσα, σε μια νέα πραγματικότητα. Να αλλάξουμε προγραμματικές κατευθύνσεις. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί μόνος του. Θέλουμε ένα κόμμα που να είναι παντού. Να εμπλέκεται ενεργά στο περιφερειακό και τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο. Θέλουμε κόμμα ανοικτό και συμμετοχικό. Θέλουμε στρατηγική. Είμαι απόλυτη. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτόνομο. Η ηγεσία πρέπει να έχει όραμα για το μέλλον. Θέλει φωνή, θέλει προτάσεις, θέλει λύσεις.Θέλω να οδηγήσω το κόμμα μου για να είναι πρώτο στις εκλογές. Και η επόμενη πρωθυπουργός να είναι σοσιαλδημοκράτης. Ναι γίνεται. Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινάει μια νέα μέρα για την Ελλάδα».