"Δεν ξέρω που θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή", δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα mail από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής έρευνας για το ενδεχόμενο κακουργηματικών πράξεων, ακόμη και εσχάτης προδοσίας σχετικά με τα capital controls, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η Δικαιοσύνη προχωρά ανεξάρτητα από το υπουργείο σε διώξεις.
"Το έμαθα από τον Τύπο", δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με την έρευνα για τα capital controls.
Λίγο πριν από τη νέα διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας την Δευτέρα, ο υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, παραθέτοντας όλο το χρονικό της υπόθεσης για τον ανώτατο δικαστή.
Επέμεινε πως πρόκειται για «εμπιστευτική κίνηση και διακριτική έρευνα», ενώ αποσυνέδεσε το θέμα από την πολιτική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σημείωσε ότι σε περίπτωση που κριθεί ο νόμος Παππά αντισυνταγματικός, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε μία νέα ρύθμιση, για να μην παραμείνει το τηλεοπτικό τοπίο στην προηγούμενη κατάσταση, η οποία ήταν αντισυνταγματική.
Ο υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού» , αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα ο εν λόγω αντιπρόεδρος.
"Η Ένωση δεν καταλογίζει σε μένα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, αφού δεν είμαι εγώ αυτός που εξέθεσα τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, ενώ παρέπεμψα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν ότι ο δικαστής μπορεί να είναι θύμα", τόνισε.