Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα με «καμπανάκια» για ΝΔ, «έκπληξη» στην τρίτη θέση

Πολιτική

Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών.

Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, με 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας.  

Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

alco-prothesi

Ποιοι προηγούνται στην κούρσα του ΠΑΣΟΚ

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στο ερώτημα ποιον θέλουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντούν δείχνοντας το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα για β' γύρο, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» το ζευγάρι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 28,7%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 9,4% και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Ν. Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

alco
alco

 

Με ποιον πρόεδρο θα τα πήγαινε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, με αυθμόρμητες απαντήσεις το 11% εκτιμά ότι με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 10% ο Στέφανος Κασσελάκης και αμέσως μετά οι: Σωκράτης Φάμελλος με 6%, Παύλος Πολάκης 6%.

alco
alco

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 16% - Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα μας»

Στη νέα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει στο 16% την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Ιωνία. «Δεδομένο που δεν προέκυψε συγκυριακά ούτε έπε...

Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο για το οργανωμένο έγκλημα: Οι σπασμωδικές ενέργειες δε λειτουργούν

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια διαρκής απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας. Αλλά είναι και μια διαρκής υπενθύμιση για όλους εμάς να γι...

Φόρτωση άρθρων...