Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών.

Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, με 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας.  

Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

Ποιοι προηγούνται στην κούρσα του ΠΑΣΟΚ

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στο ερώτημα ποιον θέλουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντούν δείχνοντας το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα για β' γύρο, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» το ζευγάρι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 28,7%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 9,4% και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Ν. Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

 

Με ποιον πρόεδρο θα τα πήγαινε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, με αυθμόρμητες απαντήσεις το 11% εκτιμά ότι με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 10% ο Στέφανος Κασσελάκης και αμέσως μετά οι: Σωκράτης Φάμελλος με 6%, Παύλος Πολάκης 6%.