Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Interview για ευρωεκλογές: Τα αίτια των διαρροών της ΝΔ (κάρτες)

Πολιτική

Ηχηρά ήταν τα μηνύματα που έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών, με τους πολίτες, όπως φαίνεται, να ζητούν αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση, ενώ κατέστη σαφές πως δεν κρίνουν ικανή εναλλακτική δύναμη ούτε το δεύτερο ούτε το τρίτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC.

Όπως δείχνει η έρευνα, 1 στους 2 ψήφισε παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει και 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Μόλις 1 στους 10 ψήφισε τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του, ενώ 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

interview-dimoskopisi

Οι διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ

Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν είχε διαρροές μόνο προς τα δεξιά, αλλά προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, επιδεικνύει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς 8 στους 10 που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα το είχαν ψηφίσει και σε βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αρκετά χαμηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21%, αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως προαναφέραμε, το γεγονός ότι 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (8 στους 10) παραδέχεται ότι ψήφισε το κόμμα του Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, για τον ίδιο λόγο.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας στα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες) πήραν 700.486 ψήφους και ποσοστό αθροιστικά 18,31%.

«Μήνυμα» στην κυβέρνηση θέλησε να στείλει 1 στους 2 που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

interview-dimoskopisi

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα που έπληξε τη ΝΔ

Πέρα από το πρωτοφανές κύμα αποχής, η ΝΔ φαίνεται ότι επλήγη σοβαρά από το πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς στην περίπτωση των ψηφοφόρων που «έριξαν» ψήφο διαμαρτυρίας, 4 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και πάνω από 2 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για τον γάμο των ομοφύλων.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις ευρωεκλογές παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

interview-dimoskopisi

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεμπονέρας: Να μην γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας – Άμεσα διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων

«Μην γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας. Στον διάλογο χωράνε όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά δεν έχει σημασία πώς αυτοπροσδιορίζεσαι. Σημασία έχει πώς τοποθ...

Ανδρουλάκης: Στο debate θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Τη Σπάρτη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όντως υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσε, όμως, από την Ακρόπολη ούτε την έφερε ο ...

Φόρτωση άρθρων...