Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανατροπή με Διαμαντοπούλου στη δεύτερη θέση - Παραμένει πρώτος ο Ανδρουλάκης

Πολιτική

Ανατροπή των όσων μέχρι τώρα ήταν γνωστά σε σχέση με τις τάσεις για τις Εκλογές της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis για «Τα Νέα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει ένα ποσοστό 28% σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, με την Άννα Διαμαντοπούλου να «ταρακουνά» τα έως τώρα δεδομένα και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 23%. 

Τέταρτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 16%, ενώ ακολουθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 3%. 

Σχετικά με τα όρια εκλογικής επιρροής τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 24%, ο Χάρης Δούκας στο 21%, η Άννα Διαμαντοπούλου στο 20%, ο Παύλος Γερουλάνος στο 14%, η Νάντια Γιαννακοπούλου στο 5% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 2%.

Προτίμηση προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης:

24% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
28% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Χάρης Δούκας:

21% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
23% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Άννα Διαμαντοπούλου:

20% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
25% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Παύλος Γερουλάνος:

14% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
16% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Στο σενάριο όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον Χάρη Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Χάρη Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος, κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Η δημοσκόπηση δείχνει, επίσης, ότι ένα ποσοστό 7% από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και 19% από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προσθέτει ενδιαφέρον στην τελική αναμέτρηση.

Στην παράσταση νίκης η πρωτιά φαίνεται να ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη με τον Χάρη Δούκα να έρχεται δεύτερος και να κλείνει την ψαλίδα με 38%-34% στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως σίγουρα θα βρεθούν στις κάλπες του Οκτωβρίου, σε ένα ερώτημα στο οποίο Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

Η έκβαση των εκλογών φαίνεται αβέβαιη, καθώς η διαμόρφωση των τελικών ποσοστών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αστραπές» Ζαχαριάδη κατά Κασσελάκη: Ανέλαβε ένα κόμμα 18% και το έφτασε στο 8%

«Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να εκπαραθυρωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά από αυτούς που θέλουν να αναταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Κασσελάκη», επεσ...

Κεραμέως: Έως τον Δεκέμβριο η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Την αλλαγή φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό του νέου επιδόματος ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα σε πιλοτική φάση, ανέλυσε η Νίκη Κεραμέως. Μι...

Φόρτωση άρθρων...