Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Αθήνα ο Μπελέρης: Είμαι αθώος – Η περιπέτειά μου φτάνει στο τέλος

Παρασκήνιο

«Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε και οι Αλβανοί», δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης έπειτα από την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
«Δεν είναι μόνοι έχουν την μητέρα Ελλάδα και τους υπερασπίζεται», είπε για τους Έλληνες της Αλβανίας.

Ο ομογενής πολιτικός τόνισε ότι είναι υπερήφανος που θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής, ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την επιλογή του, τους στενούς συνεργάτες του αλλά όλους όσους τον στήριξαν.

Ο Φρέντι Μπελέρης έκανε λόγο για «σκευωρία», σημειώνοντας ότι «η περιπέτειά μου φτάνει στο τέλος, ο αγώνας για δημοκρατία και την ελευθερία συνεχίζεται». Όπως είπε, του δίνουν δύναμη και κουράγιο η στήριξη της οικογένειας, των φίλων και της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι και οι Αλβανοί παραδέχονται ότι είναι αθώος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι Χειμαρριώτες θα δικαιωθούν.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί ο Φρέντι Μπελέρης βγήκε από τις αλβανικές φυλακές έρθει στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Στρασβούργο όπου στις 16 Ιουλίου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα», είπε κατά την έξοδό του στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημα του για πενθήμερη άδεια μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Φρέντι Μπελέρης θα πρέπει έως και τις 16:00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου να επιστρέψει πίσω για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η Διεύθυνση Φυλακών σύμφωνα με το himara.gr, ζήτησε πλήρη στοιχεία από τον Μπέλερη, περιλαμβανομένων της εγγύησης της μετακίνησης, την παράδοση του εισιτηρίου μετάβασης-επιστροφής, τη διαμονή και την τακτοποίησή του σε ξενοδοχείο. Αν παραμείνει περισσότερο από ό,τι προβλέπει η άδεια, λόγω των εξελίξεων εκεί, θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα όλα τα αρμόδια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών αρχών στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Παππάς: Όχι στις εκλογές – «Όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει» είπε στον Στ. Κασσελάκη

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. Το στ...

ΠΑΣΟΚ: Eπιστολή από Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου και Δούκα για την εκλογική διαδικασία

Mε επιστολή τους προς την ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ η Άννα Διαμαντοπούλου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Χάρης Δούκας ζητούν η εκλογική αναμέτρηση της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου να ...

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες όχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» κ...

Φόρτωση άρθρων...