Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Πολιτική

Χάνει τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος σχεδόν 20 ημέρες μετά την επανεκλογή του στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.

Το πρωί επιδόθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, γεγονός που σηματοδοτεί την έκπτωσή του από το αξίωμά του.

Είναι η πρώτη φορά που προϊστάμενος της Εισαγγελίας εκπίπτει από τη θέση του, κάτι που θα δρομολογήσει εξελίξεις στο χώρο του Εφετείου.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος συμμετείχε στο «παρά πέντε» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου, πέτυχε να συγκεντρώσει το 48% των ψήφων των συναδέλφων του.

Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε ως μήνυμα που έστειλαν οι εισαγγελείς, οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του, μολονότι γνώριζαν πως θα ήταν μονόδρομος η έκπτωσή του από τη θέση αυτή, με την κοινοποίηση της πειθαρχικής καταδίκης του.

Έτσι, παρότι ο κ. Ντογιάκος υπήρξε ο αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για δεύτερη διετία, καλείται τώρα να αποχωρήσει λόγω της πειθαρχικής ποινής που του έχει επιβληθεί η οποία προβλέπει στέρηση μισθού 40 ημερών.

Σύμφωνα με το νόμο, μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει το αξίωμά του ενώ αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο αν θα τον αντικαταστήσει ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας που αναδείχθηκε, στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι θα διεκδικήσουν τη θέση αυτή αλλά και ποια στάση θα τηρήσουν στο εξής οι υπόλοιποι εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένος και στη Διάσκεψη των Προέδρων

Ακόμα και στη Διάσκεψη Προέδρων στη Βουλή εμφανίστηκε διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο ορισμός νέου επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκρηκτικό» κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία – Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...