Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εξεταστική για το Plan X για τη δραχμή μετά τις πιέσεις στην κυβέρνηση

Πολιτική

Στις 26 Ιουλίου προσδιορίστηκε να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του αιτήματος της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή από το ευρώ, αλλά και το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση επί της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, μετά τις αποκαλύψεις των λεπτομερειών του Plan X από τον άλλοτε συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, αμερικανό οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και τη θύελλα που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τις διαμαρτυρίες της ΝΔ, είχε υποχρεωθεί προχθές να πει αόριστα ότι η συζήτηση θα γίνει έως το τέλος του Ιουλίου και σήμερα προσδιορίσθηκε η ημερομηνία, δηλαδή στις 26 Ιουλίου.

Σημειώνεται, ότι το αίτημα για τη συζήτηση επί του αιτήματος σύστασης εξεταστικής για τους χειρισμούς Βαρουφάκη εκκρεμούσε εδώ και τέσσερις μήνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Μπακογιάννη για ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει ένας υποψήφιος που, αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, μόνο Μητσοτάκης νέτα σκέτα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, η πρώην ...

Φόρτωση άρθρων...