Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμένει στις καταγγελίες της κατά Παπαγγελόπουλου η Τσατάνη

Πολιτική

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειρίστηκε, κατέθεσε για πέμπτη συνεχή φορά η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η εισαγγελέας εφετών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, η κ. Τσατάνη επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της. Πάντως δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει ούτε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε επίμονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είχε καταθέσει η κ. Τσατάνη στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τη συνομιλία της με τον κ. Παπαγγελόπουλο και ότι επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεμπονέρας: Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική – Ο Κασσελάκης έχει την κύρια ευθύνη

«Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική. Ο κ. Κασσελάκης νομίζω ότι έχει την κύρια ευθύνη, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπήρχαν και πολλά προβλήματα την προηγούμενη περίοδο» δήλωσε το ...

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

Με μια ατάκα που φαίνεται πως «κλειδώνει» το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από το πως απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του ΣΥ...

Φόρτωση άρθρων...