Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: «Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία»

Πολιτική

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, τον οποίο συνόδευε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, συνομίλησε με εργαζομένους και συνδικαλιστές για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις μεταφορές.

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και ποιοτικότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία. Ο στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Τα λεωφορεία που βλέπετε να κυκλοφορούν χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι μια ένδειξη των προτεραιοτήτων» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαίως ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δουν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ «πολλές φορές είχα πει ότι η εικόνα των λεωφορείων δεν άρμοζε σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας». «Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας» συμπλήρωσε.

Πρόκειται για μια επίσκεψη, παρόμοιας λογικής με αυτή στο νοσοκομείο «Λαϊκό», το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να τονίσει την επιμονή της κυβέρνησης στα θέματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας ενώ την Πέμπτη σειρά έχει η επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μίτσκοσκι για πιθανή συνάντηση με Μητσοτάκη: Ελπίζω να συζητήσουμε ως καλοί γείτονες

«Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και ότι θα συζητήσουμε ως καλοί γείτονες και εταίροι», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, για ενδεχόμενη ...

Γκάλοπ Metron Analysis: Θολό το μετεκλογικό τοπίο – Η Ν.Δ. παραμένει σταθερά πρώτη, καθηλωμένοι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε ποσοστά άνω του 30% επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA. O Κυριάκος Μη...

ΥΠΕΞ για καθαίρεση Μπελέρη: Καινοφανής πρακτική, με πολλά ερωτήματα για το Κράτος Δικαίου της Αλβανίας

Αιχμές κατά των αλβανικών Αρχών αφήνει το υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αυτή ...

Φόρτωση άρθρων...