Κυριακή
07 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας: «Στόχος η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας παντού»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της Οικονομίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με την υπουργό Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να καταγράφεται και να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να φτάσει ο κατώτατος τα 900 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας «Να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να τονώσουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας νέους, γυναίκες αλλά και συνταξιούχους».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει «να γεφυρώσουμε αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε «η μετάκληση εργαζομένων από το εξωτερικό είναι μια λύση ανάγκης, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομές και οι κατασκευές».

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του γιατί οι πρόσφατες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους έχουν αποδώσει αποτελέσματα, με 170.000 να έχουν κάνει εγγραφή στην σχετική πλατφόρμα.

mitsotakis-keramew
mitsotakis-keramew
mitsotakis-keramew

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Η Κυβέρνηση δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης για το θέμα της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ειρήνη Σαρπ. ...

Φόρτωση άρθρων...