«Το ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια έγινε πρωταγωνιστής και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη συντήρηση» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το Αγρίνιο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος, άσκησε επίσης σφοδρή κριτική ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, κατά την περιοδεία του την Παρασκευή στο Αγρίνιο.

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και η μεσαία τάξη, που περίμενε να τελειώσουν τα μνημόνια για να σταθεί όρθια, βρίσκεται σε νέες περιπέτειες. Ποιοι είναι κερδισμένοι; Οι ολιγάρχες της ενέργειας, οι ολιγάρχες της υγείας, οι ολιγάρχες των τραπεζών, οι ολιγάρχες της εμπορίας τροφίμων», υπογράμμισε.

Αναφερθείς στην τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα, απέδωσε ανικανότητα και έλλειψη στρατηγικής στο αρμόδιο υπουργείο. «Πού είναι ο ΕΛΓΑ; Πού είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ; Διαφθορά στη διαφθορά. Έφτασαν στο σημείο να μπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από πέντε αλλαγές στη θέση του προέδρου, σε ευρωπαϊκή εποπτεία λόγω διαφθοράς και ανικανότητας να μοιράσει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Ενημερώνει ο ΕΛΓΑ για το τι μπορεί να αποζημιώσει και πότε; Όλοι σε ομηρία», επισήμανε.

Θέτοντας το πολιτικό διακύβευμα για την επόμενη μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Η συζήτηση τώρα είναι μία. Μπορούμε να κάνουμε το ιστορικό μας χρέος; Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία; Μπορεί αυτό το κόμμα που ήταν για δέκα χρόνια σε μονοψήφια ποσοστά να σηκώσει κεφάλι και να αντιμετωπίσει τη δεξιά παράταξη; Είμαι εδώ σήμερα γιατί το πιστεύω και θα το κάνω πράξη για το καλό των παιδιών μας, των εγγονιών σας, όλου του ελληνικού λαού που ασφυκτιά και νιώθει ότι ζει σε μία χώρα με χαμένες ευκαιρίες».

«Στις 6 και 13 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζουμε για το ήθος, το ύφος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Σχετικά με την πορεία των τελευταίων δυόμισι ετών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πίστα, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν αυτή την προσπάθεια. Σε δυόμισι χρόνια πετύχαμε ό,τι δεν είχαμε πετύχει μια ολόκληρη δεκαετία». Έκανε λόγο για «ένα κόμμα που πέρασε δύσκολα, που όχι μόνο πάλεψε, όχι μόνο έσκισε το κοστούμι του “συμπληρώματος” που είχαν ράψει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά σήμερα είναι δεύτερο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό βλέπετε ότι φύτρωσαν πολλές φιλοδοξίες. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια ένα κόμμα φτωχός συγγενής, αλλά πρωταγωνιστής».

Ως προς την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα σε όλη την περιφέρεια πλην Λεκανοπεδίου Αττικής και το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που αποτύπωσε το δικό του χρώμα στον πολιτικό χάρτη, κάνοντας «πράσινους» δύο νομούς. «Ποιος να μας το έλεγε πριν δυόμισι χρόνια; Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει 108 δημάρχους και δύο περιφερειάρχες προερχόμενους από τον χώρο του και τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας», ανέφερε επιμένοντας στο τρίπτυχο «ενότητα - ανανέωση – πολιτική αυτονομία».

Σχετικά με τον τρόπο που θα χτιστεί η μεγάλη κεντροαριστερά, ο κ. Ανδρουλάκης έφερε το παράδειγμα της Κρήτης, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας όπου το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, σημειώνοντας πως δεν ήρθαν πίσω οι τυχοδιώκτες, αλλά ο απλός κόσμος, με την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών.

«Δεν μπορεί να φιλοδοξούν κάποιοι, -αυτοί που “πούλησαν” το ΠΑΣΟΚ και του έκαναν ζημιά, οι ίδιοι που “πουλούν” και κάνουν ζημιά και στον ΣΥΡΙΖΑ-, να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο “έγκλημα” και τρίτη φορά», ξεκαθάρισε.