Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση- «Τα επόμενα χρόνια θα παραδώσει μια χώρα χρεοκοπημένη θεσμικά»

Πολιτική

Στον απόηχο της χθεσινής του πρόκλησης προς το Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το κόστος ανακαίνισης των υπουργείων και του Μαξίμου επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για αμετανόητες κυβερνητικές συμπεριφορές μιλώντας στα Τρίκαλα.

«Ακούσαμε ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δίνει με ανάθεση 37.000 ευρώ για να κλείνουν τα φώτα της περιφέρειας. Μαθαίνουμε για την κυρία Κεφαλογιάννη ότι δόθηκαν 87.000 ευρώ για ανακαίνιση των γραφείων της με πανάκριβα χαλιά. Άραγε πόσοι άλλοι υπουργοί και το Μέγαρο Μαξίμου;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Επίθεση για υποκλοπές

«Παρακράτος μέσα στο Μαξίμου για τις υποκλοπές. Στην τραγωδία των Τεμπών κάνουν ό,τι μπορούν για να τη συγκαλύψουν. Απέρριψαν την πρότασή μου για προανακριτική επιτροπή βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα καταχειροκροτώντας τον κ.Καραμανλή, τον οποίο κατονομάζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως υπεύθυνο για τη μη υλοποίηση της σύμβασης “717” για την τηλεδιοίκηση. Τίποτα δεν έμαθαν. Είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. Το 2009 μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη οικονομικά. Τα επόμενα χρόνια θα παραδώσουν μια χώρα χρεοκοπημένη θεσμικά» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επέμεινε στη στρατηγική της πολιτικής αυτονομίας, τονίζοντας: «Κάποιοι αμπαλάρισαν τις φιλοδοξίες τους σε “γέφυρες” είτε με τη μία είτε με την άλλη πλευρά. Οι μεν με το αφήγημα της “σταθερότητας” και οι δε με το αφήγημα του “προοδευτικού πόλου”.

Προσωπικά συνέχισα τη στρατηγική της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, για αυτόνομη πορεία, ενότητα, ανανέωση. Δεν έκανα “γέφυρες” ούτε με τη Δεξιά ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο κατά τα χρόνια πριν εκλεγώ Πρόεδρος όσο και σήμερα. Αν θέλετε “γέφυρες”, όχι σ’ εμένα».

Περιέγραψε ότι στη διάρκεια των δυόμισι τελευταίων χρόνων το ΠΑΣΟΚ αποτίναξε τον ρόλο του “συμπληρώματος”, που του είχαν ετοιμάσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στον ιστορικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από τον κεντρικό προοδευτικό αντίπαλο της δεξιάς παράταξης.

Για να υπάρχει αυτή η ευκαιρία, έμειναν χιλιάδες άνθρωποι -και μάλιστα μεγαλύτερων ηλικιών- στα δύσκολα για να υπάρχει ΠΑΣΟΚ, να το παραλάβουμε και να το φέρουμε εδώ που είναι σήμερα.

Κάποιοι κάναμε διμέτωπο αγώνα και απέναντι στη διχόνοια, τον λαϊκισμό και απέναντι στη δεξιά συντήρηση. Για να υπάρχει αυτή η ευκαιρία στο τραπέζι, κάποιοι επενδύαμε πάντα στην ενότητα και όχι στους τυχοδιωκτισμούς και την προσωπική στρατηγική. Για να υπάρχει αυτή η ευκαιρία στο τραπέζι, κάποιοι κάναμε ανοιχτό κόμμα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό ούτε στα εθνικά ούτε στα ευρωπαϊκά ψηφοδέλτια. Καταρτίσαμε πρόγραμμα εφτά μήνες πριν τις εθνικές εκλογές» υπογράμμισε με έμφαση.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως ΠΑΣΟΚ»

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως ΠΑΣΟΚ. Και ως ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τις πόρτες του, που είναι ήδη ανοιχτές για όλους τους ανθρώπους είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φέραμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα δυόμισι χρόνια; Φέραμε. Δεν φέραμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Φέραμε. Αλλά ποια; Όχι εκείνους που την πιο δύσκολη στιγμή της παράταξης, -όταν παιζόταν η επιβίωσή της-, με τα συμφέροντα μάς έσπρωχναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όχι, αυτοί – συγγνώμη – δεν έχουν καμία θέση στο ΠΑΣΟΚ, όσο είμαι Πρόεδρος».

«Υπάρχει άλλο κόμμα που έχει 30% στην Κρήτη και 8% στην Αθήνα; 20% και 25% στις υπόλοιπες περιφέρειες και 8% στην Αθήνα;» διερωτήθηκε, τέλος, επισημαίνοντας ως κεντρικό στόχο να ανατραπεί αυτή η ανισομέρεια.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενδώνη στη Σύνοδο G7 Υπουργών Πολιτισμού: Η Ελλάδα έτοιμη να μοιραστεί τις καλές πρακτικές και την εμπειρία της

H Ελλάδα είχε την ιδιαίτερη τιμή να κληθεί, για πρώτη φορά, σε Σύνοδο των G7 των Υπουργών Πολιτισμού- (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμα...

Τι θα φέρει η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι τριγμοί λόγω του «πόθεν έσχες»

Με οριακή πλειοψηφία 87-84 πέρασε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων, εν μέσω έντονων αντιδράσεων των υποστηρικτών του Στέφανο...

Φόρτωση άρθρων...