Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Σε εσωκομματικές εκλογές εδώ και τώρα προχωράει ο Ανδρουλάκης

Πολιτική

Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ακόμη και μέσα στον Ιούλιο φαίνεται ότι σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί από την αρχική του θέση για κάλπες στη βάση του κόμματος το φθινόπωρο του 2025.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά τώρα ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργήσει εσωστρέφεια, συντάσσεται με τη «γραμμή» των καθαρών λύσεων και προσανατολίζεται στο να αποσαφηνίσει την όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να πετάξει το «γάντι» σε όσους έθεσαν θέμα ηγεσίας, να ανοίξει τη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την απώλεια του στόχου για τη δεύτερη θέση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναζητούν νέες συμμαχίες  στο εσωκομματικό πεδίο. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του στον Γραμματέα είχε ζητήσει ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ το αργότερο μέχρι το τέλος τους έτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Γερουλάνος είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν το δικό τους πλάνο- είναι τρία από τα στελέχη που ακούγεται ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν να κόψουν το κλίμα εσωστρέφειας με δυναμικές κινήσεις, στήνοντας κάλπες ακόμη και άμεσα, μέσα στον Ιούλιο. Διατυπώνουν βεβαίως προβληματισμό για την χαμηλή συμμετοχή λόγω κόπωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ. 

Ωστόσο, η λογική είναι ότι εσωκομματικές εκλογές με ανοιτή την Βουλή δεν γίνεται. «Ή θα γίνουν άμεσα, ή μετά τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο» λένε. 

Όλα θα κριθούν αρχικά στο κλίμα που θα δημιουργηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη το μεσημέρι και - κυρίως - στην Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου που θα πάρει και την τελική απόφαση για το έκτακτο Συνέδριο.

«Ή αν έρθουν με ήπιες διαθέσεις μπορεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Άν όχι...», λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Κάτρινης για πρόταση Ανδρουλάκη: Είμαι υπέρ του διαλόγου – Μπορούν να γίνουν δύο debate

Στην πρόταση για ανοιχτό debate μεταξύ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. Α...

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη – Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο ν...

Φόρτωση άρθρων...