Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρωεκλογές: Τι ώρα θα βγει το exit poll - Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα την Κυριακή το βράδυ

Πολιτική

Η ερχόμενη Κυριακή θα είναι εκλογική πρεμιέρα και για πάνω από 111.000 17χρονους, που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα, για αναδειχθούν τη βραδιά των Ευρωεκλογών οι 21 ευρωβουλευτές, από τα 31 κόμματα που θα τρέξουν στον εκλογικό μαραθώνιο.

Τα αποτελέσματα του exit poll που διενεργείται από κοινού από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναμένεται στις 19:00 – ακριβώς με το πού κλείσουν οι κάλπες. Το γεγονός πως το exit poll είναι κοινό, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως όλα τα κανάλια και οι εταιρείες θα δώσουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, καθώς κάθε εταιρεία ερμηνεύει το αποτέλεσμα – που επιδέχεται ερμηνείας καθώς πρόκειται ουσιαστικά για εκτίμηση – με βάση τη δική της επιστημονική κατάρτιση.

Ωστόσο, καθώς η ενσωμάτωση των στοιχείων του exit poll θα συνεχίζεται καθώς περνά η ώρα, περί τις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η αναθεωρημένη εκτίμηση από τους δημοσκόπους.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, γύρω στις 9 το βράδυ θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στις 10 το βράδυ αναμένεται να έχουμε σαφή εικόνα για το 80% του αποτελέσματος. Στις 11 το αργότερο θα έχουμε γνώση για το 100% του αποτελέσματος.

Τάμπλετ θα διατεθούν στο 100% των τμημάτων της εκλογικής επικράτειας, δηλαδή σε 18.617 τμήματα συνολικά.

Τα τμήματα θα έχουν υποχρεωτικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο για τα άτομα με αναπηρία, ενώ υπάλληλοι του δήμου και της περιφέρειας θα συνδράμουν στη ψήφο των συμπολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας σε Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Μολδαβία που επλήγησαν από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, εξέφρασε ο Κυριάκος Μ...

Προκλητική επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου ενώ προβ...

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Φόρτωση άρθρων...