Δευτέρα
30 Σεπτεμβρίου 2024

Φάμελλος για Κασσελάκη: Δεν ήταν συνεπής πολιτικά, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του

Πολιτική

Για την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος στο MEGA.

Απαντώντας αρχικά για την αλλαγή της στάσης του απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Δεν αντιστοιχεί στην δική μου προσωπικότητα το να σώσω ή να καλύψω κάποιον ή να επιτεθώ σε κάποιον. Η τοποθέτηση μου μέσα στο Συνέδριο ήταν ξεκάθαρη τον Φεβρουάριο και δεν ήταν μόνο δική μου».

«Η άποψή μου ήταν η εξής: Υπήρχαν πάρα πολλά ελλείμματα τα οποία είχαν εντοπιστεί και πριν μια εβδομάδα πάλι μέσα στην πολιτική γραμματεία. Δυστυχώς αυτή η απόφαση παραβιάστηκε», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδείχθηκε ότι τα περιθώρια τα οποία δώσαμε απαξιώθηκαν, υποτιμήθηκαν»

«Αποδείχθηκε ότι τα περιθώρια τα οποία δώσαμε και έδωσα απαξιώθηκαν, υποτιμήθηκαν, κάτι από αφήνει μια πολύ πικρή αίσθηση αλλά δεν υπάρχει θέμα αισθήματος, θέλω να το ξεκαθαρίσω.

Σε κάθε περίπτωση κάνω αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται το σπίτι μας και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που χρειάζεται η χώρα μας. Χρειαζόμαστε να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτόν τον κατήφορο».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πρώτος στις προτιμήσεις για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Eίναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα και δημοσκοπικά. Η δική μου ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση στις οργανώσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί προφανώς να συνεχίσει με συνταγές που έχουν αποτύχει...»

«Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχίσει προφανώς με συνταγές που έχουν αποτύχει, που έχουν δημιουργήσει μια συρρίκνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, μια πολιτική που ήταν αντικρουόμενη και δεν ήταν καν συνεπής πολιτικά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις αξίες και στους αγώνες της Αριστεράς αλλά και σε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία», πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ερωτηθείς αν «πήρε την ευχή του Αλέξη Τσίπρα» ο πρώην υπουργός είπε: «Aυτό είναι υποτιμητικό και για τον Αλέξη τον Τσίπρα και για εμάς. Εμείς δεν λειτουργούμε με δαχτυλίδια. Και ο Αλέξης ο Τσίπρας έχει το πολιτικό μέγεθος για να κάνει ό,τι νομίζει μόνος του και εγώ».

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές για όσους έφυγαν»

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές για όσους έφυγαν. Είπα να γυρίσουν να χτίσουμε ξανά το σπίτι μας. Θέλω η δυναμική που θα αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να φέρει και άλλο κόσμο κοντά», ανέφερε Σωκράτης Φάμελλος.

«Η Νέα Αριστερά είναι άλλο κόμμα. Μπορεί να βρούμε ένα κοινό έδαφος συνεργασίας, όπως και με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έκανε καλό η κίνηση να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάθηκε ο πλουραλισμός. Η θέση του προέδρου, είναι θέση ευθύνης», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερουλάνος: «Αδιανόητο, φθάσαμε σχεδόν Οκτώβριο και θρηνούμε νεκρούς από πυρκαγιές»

Την βαθιά του θλίψη «για την απώλεια δύο νέων συμπολιτών μας από τη φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο», εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος. Σε ανάρτηση στο «X» ο υποψήφιος πρόεδρος του Π...

Φόρτωση άρθρων...