Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Φλωρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε δικτατορία, προσπάθησε να εξοντώσει το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας»

Πολιτική

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN και μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να καταλύσει τη Δημοκρατία επί διακυβερνήσεώς του.

«Στην υπόθεση Νοβάρτις υπήρξε μία βαλίτσα, αυτή είχε τριάντα εκατομμύρια δολάρια, παραδόξως όμως τη βαλίτσα αυτή την είχε πάρει ένας βουλευτής του κυρίου Βελόπουλου. Ο βουλευτής ήρθε στη Βουλή και είπε ότι “ναι εγώ τα έχω πάρει τα χρήματα αυτά, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλωμένα, έχω φορολογηθεί και όλα καλά”» είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στην αρχική του τοποθέτηση για το θέμα.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι εκείνη η υπόθεση που ονομάζουμε “σκευωρία Novartis” και υπάρχει και “σκάνδαλο Novartis”. Σκάνδαλο Novartis είναι οι χρηματισμοί διαφόρων γιατρών στην Ελλάδα προκειμένου να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της Novartis.

Η “σκευωρία Novartis” είναι η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ΑΝΕΛ τότε, δηλαδή Τσίπρας Καμμένος, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δύο βασικών κομμάτων τότε, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Γιατί εάν κατάφερναν μέσα από αυτή την σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα» σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε:

«Αυτό αν το συνδυάσουμε με την άλλη απόπειρα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε και εκεί αντιστάθηκε το ΣτΕ, να ελέγξει τα ΜΜΕ, αυτό σημαίνει ότι έτσι στήνεις μία σκευωρία να διαλύσεις το μισό πολιτικό σύστημα και να ελέγξεις τα ΜΜΕ, σημαίνει ότι έχεις επιβάλλει δικτατορία στην πραγματικότητα.

Έχεις δημιουργήσει ένα καθεστώς που ο Όρμπαν είναι η κορύφωση της Δημοκρατίας. Και μας έχουν τρελάνει με το κράτος δικαίου… Δέχεται επίθεση η κυβέρνηση ότι δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου και αυτοί (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρούσαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία» τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις και ο κατώτατος μισθός, δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με πόρους 2 δισ. ευρώ

Tα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, της στεγαστικής κρίσης αλλά και για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης Δ...

Μεγάλη καθυστέρηση στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Κασσελάκη, θέλει 148 «ναι» για να περάσει

Για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να πάρει 148 «ναι» (επί των 295 μελών). Είναι άγνωστο προς το παρόν το πώς θα γίνει η ψηφοφορία με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ομιλία το...

Φόρτωση άρθρων...