Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Γεωργιάδης: Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη, αν ανταποκριθούν οι γιατροί

Πολιτική

Απάντηση στις αντιδράσεις που εκφράζονται από εργαζόμενους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχει αδικηθεί η νομοθετική μας πρωτοβουλία γιατί επικεντρώνεται η κοινή γνώμη σε ένα άρθρο το οποίο είναι μια σειρά από προηγούμενα άρθρα στο ίδιο νομοσχέδιο. Δηλαδή στο νομοσχέδιο που ψηφίζουμε βάζουμε αύξηση του επιδόματος στα 2.100 ευρώ στον γιατρό που θα πάει από την ηπειρωτική χώρα σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή μέσα στο καλοκαίρι έως τρεις μήνες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυξάνουμε και τον αριθμό των άγονων περιοχών, αλλά και αυξάνουμε κατά πολύ τις οικονομικές απολαβές των γιατρών που υπηρετούν στα άγονα. Δηλαδή ένας γιατρός θα παίρνει 7.100 ευρώ παραπάνω τον χρόνο με τον νέο νόμο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι επικοινώνησε με ιατρικούς συλλόγους σε Δράμα, Ξάνθη, Σπάρτη και άλλες περιοχές και υπάρχει διάθεση από ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν εθελοντικά στις εφημερίες.

«Εάν υπάρξει συνέχεια, τότε είναι πιθανό να μην ενεργοποιήσουμε τις κυρώσεις εις βάρος γιατρών που θα αρνηθούν να εργαστούν στα νοσοκομεία», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το ότι 130 γερμανικές εταιρείες είναι παρούσες στη ΔΕΘ αποδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας

Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατ...

Φόρτωση άρθρων...