Το εκτιμώμενο κέρδος του γιατρού στον οποίο υποβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ επειδή έγραψε χιλιάδες φάρμακα χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ της μητέρας του, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε «οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καταλογίζουν το διπλάσιο από το κέρδος που έβγαλε. Άρα για να είναι το πρόστιμο 800.000 ευρώ, το παράνομο κέρδος από τα φάρμακα ήταν 400.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο για το 2024. Θα γίνει έλεγχος και για τα προηγούμενα».

Με αφορμή όσα είπε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε ξανά μήνυμα στους γιατρούς που προχωρούν σε υπερσυνταγογράφηση: «μην το κάνετε, με τα σύστημα σε ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ θα σας πιάσουμε έναν-έναν. Τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνονται. Δεν πρόκειται να γλιτώσεις κανείς. Παρακαλώ πολύ όσους γιατρούς το κάνουν, να το σταματήσουν.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες «όσοι βλέπουν ότι έχει συμβεί αυτό στον ΑΜΚΑ τους να το καταγγέλλουν στον ΕΟΠΥΥ «γιατί με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή μπορεί στο μέλλον να μην τους επιτρέπεται η συνταγογράφηση φαρμάκων επειδή τους έχουν γράψει φάρμακα που δεν χρειάζονται».