Δευτέρα
28 Οκτωβρίου 2024

Γεραπετρίτης: Η ελληνική ψυχή είναι ο φάρος και η πυξίδα μας

Πολιτική

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου,  η οποία διεξήχθη παρουσία των αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών Αρχών και αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην ακριτική πόλη.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Από την Αλεξανδρούπολη και τον ακριτικό Έβρο, σήμερα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μεταφέρω μήνυμα ψυχικής ανάτασης και εθνικής υπερηφάνειας.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη από πράξεις ηρωισμού όπου Έλληνες αγνόησαν την προσωπική τους μοίρα για να υπηρετήσουν ένα ανώτερο ιδανικό. Από το "Μολών λαβέ" του Λεωνίδα, στον ανυπότακτο χορό των Σουλιωτών και στο πάνδημο "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αυτή η ελληνική ψυχή είναι ο φάρος και είναι και η πυξίδα μας. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Η προσπάθεια για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ευημερούσα Ελλάδα συνεχίζεται

Εννέα σκέψεις για τη σύγχρονη Δημοκρατία «σε έναν κόσμο που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητά της», καταθέτει σε εκτενή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρα...

Φόρτωση άρθρων...